Murdoch: Akvaryumdaki balıklar gibi kaldık

Güncelleme Tarihi:

Murdoch: Akvaryumdaki balıklar gibi kaldık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ŞİRKET evlilikleri, Avustralyalı medya kralı Rupert Murdoch'u korkuttu. AOL-Time Warner evliliğini değerlendiren News Corp'un sahibi Murdoch, ‘‘Köpek balıklarının yanında akvaryum balığı gibi kaldık’’ dedi.

AVUSTRALYALI basın kralı Rupert Murdoch, America Online (AOL) ile Time-Warner'in evliliğinden sonra, ‘‘Köpek balıklarının yanındaki küçük akvaryum balıklarına döndüklerini’’ söyledi.

News Corp'un sahibi Murdoch, büyüklere yem olmamak amacıyla şirketin malvarlıklarının değer kazanması için çabaladıklarını kaydetti. Murdoch, News Corp Grubu'na dahil olan Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada, ‘‘AOL ile Time warner evliliğinden bu yana dünya tamamen değişti. Daha fazla baskı ve stres altındayız. Bir göletin içinde iki köpek balığıyla birlikte yaşamak zorunda kalan küçük akvaryum balıkları gibi olduk’’ dedi.

DİJİTAL ÇAĞA UYUM

Murdoch, News Corp'u elinden çıkarmak istemediğini belirterek, şirkete hayatını verdiğini ve aynı şekilde devam etmek istediğini söyledi. Ancak, Murdoch, çekici teklifleri hissedarların önüne götürmenin bir yükümlülük olduğunu da ifade etti.

Seagram Şirketi'nin News Corp'u alacağı yolundaki haberler için de, Rupert Murdoch, ‘‘Kimseyle görüşme halinde değiliz’’ dedi.

News Corp'un piyasa değeri, AOL ile Time-Warner birleşmesinden bu yana artarken, şirket, uydu yoluyla iletişim alanına yaptığı yatırımları artırmaya başladı. News Corp'un kolları, Avustralya, Asya, Afrika ve latin Amerika'ya uzanıyor. New York Post gazetesi ve Los Angeles Dodgers beyzbol takımının da sahibi olan Rupert Murdoch, News Corp'un dijital çağa uyum sağlaması için her türlü çabayı gösterdiklerini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!