MUPİ ayda 400 ton tavuk ihraç ediyor

Güncelleme Tarihi:

MUPİ ayda 400 ton tavuk ihraç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 12:36

MUPİ Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, MUPİ'nin ihracata başladığını belirterek, ayda yaklaşık 400 ton tavuk ihraç ettiklerini bildirdi.

Bozan, tavukçuluk sektörünün zarar etmekte olduğunua dikkat çekerek, “fiyatlar devamlı aşağı inmekte. Ramazan ayı dolayısıyla talepte biraz artış oldu da fiyatlar yükseldi. Ancak yükselen fiyatlarda sektörün zarar etmesinin önüne geçemedi. Ramazanda bile fiyatların tekrar aşağıya düştüğü görüldü. Şu an iç piyasada tavuk fiyatlarının 2,45 YTL ile 2,50 YTL civarında seyrettiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Döviz ve kurun yükselmesi ile ihracatın cazip hale geldiğini kaydeden Bozan şunları kaydetti:
“Son üç haftadır ihracat için yüksek çaba harcanmakta. Entegre tesislerin büyük çoğunluğu özellikle güneydeki Irak, Azerbeycan ve bazı Türk Cumhuriyetlere tavuk ihracatı yapmaya başladı.
İki haftadır Irak, Azerbeycan ve Tacikistan'a mal sevk ediyoruz. Türkiye'nin Ürün satamadığı ülkelerle diyaloglar iş birlikteliği artırılmasını ve yeni pazarların oluşturulmasını istiyoruz.

Rusya ile ilişkiler uzun zamandan beri yoğunlaştırılmış durumdadır. Yakın zamanda Rusya'ya da ihracat yapacak pozisyona gelirsek, Türkiye'de tavukçuluk sektörü kolay kolay sorun yaşamaz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!