Münih'in yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Münihin yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2023 07:00

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşen “IAA Mobility” otomotiv sektörünün geleceğiyle ilgili önemli mesajlar verdi. İki yıl aradan sonra bu sene tam anlamıyla geri dönen fuardaki katılımcıların yüzde 41’ini, elektrikli dönüşüm rüzgârını arkasına alıp Avrupa’da pazar payını arttırmak isteyen Çinli üreticiler oluşturdu. İçten yanmalı motorlara kademeli olarak veda eden Avrupalı üreticiler ise fuarda tanıttığı yeni modeller ve geleceğe dair önemli ipuçları taşıyan konseptlerle dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

İşte Münih’e damgasını vuran 6 önemli model:

CONCEPT CLA CLASS

- MERCEDES-BENZ, yeni otomobili Concept CLA Class’ın dünya prömiyerini IAA Münih Mobility Fuarı’nda gerçekleştirdi. Bu model, markanın giriş seviyesindeki araçlarını teknoloji, sürdürülebilirlik ve çekicilik konularında nasıl ileriye taşıyacağının ön gösterimi oldu. Yeni nesil Mercedes-Benz Modüler Mimarisi (MMA) sistemine sahip olan Concept CLA Class’ın tek şarjla 750 kilometreden fazla sürüş menzili sunduğu açıklandı. Verimlilik için tasarlanan yeni nesil MMA elektrikli sürüş sistemi, yüksek enerji yoğunluğuna sahip bir batarya ve verimli bir elektrikli tahrik ünitesi ile birleştirilmiş 800 V elektrikli mimariden oluşuyor.

ID GTI

VOLKSWAGEN sportif küçük otomobil mirası GTI’ı elektrikli araçlar ligine taşıyarak Münih’te gerçekleşen fuarda ID. GTI Concept’i ilk kez sergiledi. ID. GTI Concept’in modüler elektrikli tahrik (MEB) platformu üzerine yükselen seri üretim versiyonunun 2027 yılında yollara çıkmasının planlandığı duyuruldu. Böylece, sportif sürüş dinamikleri ile günlük kullanımı bir arada sunmasıyla ünlenen GTI mirasının da önümüzdeki yıllarda tamamen elektrikli olarak yoluna devam edeceği kesinleşmiş oldu. Bu arada marka elektrikli otomobil ailesini “ID.” olarak isimlendiriyor.

Haberin Devamı

Münihin yıldızları

VISION NEUE KLASSE

BMW kendi evinde, yeni nesil kompakt sedan konsepti Vision Neue Klasse’yi tanıttı. Gelecekteki BMW modellerin nasıl görüneceğine dair önemli ipuçları veren bu model, aynı zamanda 2025 yılında satışa sunulması beklenen yeni BMW Sedan’ıyla ilgili önemli izlenimler de bıraktı. İnce sütunları ve tasarım çizgileriyle 60 ve 70’li yılların BMW’lerini andıran konseptte mat yüzeyler ve sürdürülebilir malzemeden oluşan iç mekan dikkatleri çekti.

Münihin yıldızları

SEAL U

Haberin Devamı

BYD, Avrupa pazarına uygun tasarıma sahip olan SUV modeli Seal U’yu Münih’te gösterdi. Modelin fiyatları ve Avrupa’da hangi motor seçenekleriyle satışa çıkarılacağı açıklanmadı. Çin’de 71 kWh ve 87 kWh olmak üzere iki farklı batarya paketiyle satılan Seal U’nun 71 kWh’lık versiyonu 420 km, 87 kWh’lık versiyonu ise 500 km sürüş menzili sunuyor. Avrupa basınına göre, BYD’nin ilk etapta aracın Plug-In Hybrid versiyonlarını satışa sunması bekleniyor.

Münihin yıldızları

AVATR 12

ÇİNLİ lüks elektrikli otomobil üreticisi Avatr, ‘Smart EV’ serisindeki ikinci otomobili 12’yi ilk kez Münih’te görücüye çıkardı. 5 metre uzunluğundaki lüks Sedan’da 10 dakikalık şarjla 400 km menzil sunan süper hızlı batarya teknolojisinin kullanılması bekleniyor. Markanın ortakları ise hayli ilginç: Çin devleti bünyesindeki otomobil üreticisi Changan, elektrikli araç bataryalarında dünya lideri CATL ve teknoloji devi Huawei.

Haberin Devamı

Münihin yıldızları

CYBERSTER

MG, 2024 yılındaki 100. yıl kutlamaları kapsamında yollara çıkarmayı planladığı Cyberster isimli elektrikli 2 kişilik Roadster’ını seri üretim olarak Münih’te sergiledi. MG Cyberster’ın, Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv tarafından 2024’ün yaz aylarında Türkiye pazarında da satışa sunulması planlanıyor. Elektrikli tavan mekanizmasıyla yaklaşık 15 saniyede Coupe’den Roadster’a dönüşebilen Cyberster, tek ya da çift elektrikli motorlarıyla yüksek performans, gelişkin alt yapı elemanlarıyla da mutlak yol tutuş karakteri sunması beklenirken, WLTP normlarına göre 500 km’nin üzerindeki elektrikli menziliyle de yeni bir dönemi başlatması bekleniyor.

Haberin Devamı

Münihin yıldızları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!