'Muhteşem' ihracat

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 22:21

Kendi adını taşıyan klasik mobilya markası ile 26 ülkeye ihracat yapan Adnan Bostan, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Kösem Sultan’ dizileriyle zirveye çıktı. 26 ülkede saray, palas, otel, restoran ve villalara özel klasik mobilya üreten Adnan Bostan, İstanbul’da 10 bin metrekarelik alanda 175 kişiye istihdam sağlıyor.

Haberin Devamı

Adnan Bostan, aile şirketinin kurumsallaşmasını talep ettiğinde 2010 yılıydı. Aile anayasası oluşturmak ve buna göre gelecek planları yapmayı hayal ediyordu... Ancak Türkiye’de bunun zor olduğunu fark etti ve kendine bir yol çizdi. Aile şirketinde 10 yıl boyunca mobilya sektörünün başındaydı. 2011 yılında ise kendi şirketini kurmaya karar verdi. Klasik mobilyanın dünyada büyüyen bir trend haline gelmesiyle kendi adını taşıyan markayı kurdu. Artık restoranlara ve otellere klasik mobilyalar üretiyordu. Derken Türkiye’yi kasıp kavuran Muhteşem Yüzyıl dizisine bazı ürünler hazırladı, ardından Kösem Sultan dizisine de sponsor oldu. İşte bu marka için tam anlamıyla kırılma dönemiydi. Türk dizileri yurtdışında da izlenme rekorları kırınca, Adnan Bostan yurtdışındaki birçok büyük projede işler almaya başladı. Dizi film endüstrisinin Türk şirketleri için büyük fırsatlar barındırdığını anlatan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, 26 ülkeye ihracat yaptığını belirterek, markanın kuruluşunu ve büyümesini şöyle anlattı:

Muhteşem ihracat

Haberin Devamı

BUTİK OTELLER ÖNDE

“Aile şirketinde uzun yıllar mobilya alanında tecrübe edindim. Farklı bir iş yapmayı düşünmedim ama mobilya alanında farklı bir şeyler yapmanın hayalini kuruyordum. Önce restoran ve otellere yönelik üretimler yaptım. Buradaki mobilyanın hem dayanıklı hem de klasik ürünlerden oluşması gerekiyor. Özellikle Avrupa’da birçok ülkede butik otellere ürün sattık. Daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nden Kazakistan’a, Türkeminstan’dan Almanya’ya birçok ülkeden özel villa ve palas talepleri gelmeye başladı. Tam bu sırada dizilere ürünler hazırlamaya başladık ve hızla büyüdük.

HEDEFİMİZ HOLLYWOOD

2018 yılı ciromuz 20 milyon lirayı aşacak. 2019 yılında en az yüzde 10’luk büyüme bekliyoruz. İstanbul’da 10 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyoruz. Toplamda 175 kişiyi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni yatırım planlarımız da bulunuyor. Bizim asıl hedefimiz ihracat. Yurtdışında müzelere de ürün satıyoruz. Ayrıca restorasyon çalışmalarını da yapıyoruz. Yurtdışında Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerde tarihi binaları restore ettik. Amerika’da bir ofis açtık. Şimdi hedefimiz Los Angeles’ta Hollywood yıldızlarının villalarına girebilmek. Türk mobilya endüstrisi 3 milyar dolarlık ihracatı ile büyüyen bir yıldız.” 

Muhteşem ihracat

Haberin Devamı

KÖPEK KOLTUĞUNA BÜYÜK İLGİ VAR

KATILDIKLARI fuarlarda en çok beğenilen ürünlerinden birinin köpek koltukları olduğunu anlatan Adnan Bostan, “Özellikle Amerika ve Avrupa’da bu koltuklar büyük ilgi gördü. Nerede stand açsak özellikle iç mimarların gözdesi haline geldik. Şimdi bu koltukları internet üzerinden de satışa başladık. Bizim en büyük özelliğimiz isteğe göre üretim yapabilmemiz. Yani standart bir çalışmamız yok. Kazakistan’da kartal şeklinde koltukta yapabiliyoruz, Amerikalılara özel köpek koltuğu da” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!