Muhteşem geçmiş ve parlak geleceğinize yatırım yaptık

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem geçmiş ve parlak geleceğinize yatırım yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

HSBC Holdings Plc Yönetim Kurulu Başkanı John Bond, "Yatırımcılar, HSBC Türkiye’nin geleceğine güveniyor" dedi. Sir unvanlı John Bond, Sabancı Üniversite Yönetim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Yöneticilerle Söyleşiler" dizisi kapsamında, İstanbul’da bir konferans verdi.

Sabancı’nın Türkiye’nin önde gelen iş gruplarından olduğuna işaret eden Bond, dünyanın Sabancı gibi başarılarını halkı için kullanan kuruluşlara ihtiyacı bulunduğunu söyledi. HSBC Bankası’nın 5 yıl önce Türkiye’ye yatırım yapmaya başladığını belirten Bond, 2001 yılında yatırım yaptıklarında Türkiye’de ekonomik durumun daha bulanık, bulutlu bir durum arz ettiğini kaydetti. "Muhteşem bir geçmişinin yanı sıra parlak bir geleceği olduğu için Türkiye’ye yatırım yaptık" diyen Bond, Türkiye’nin dinamizminin, halkın ve hükümetin kararlılığının kendisini çok etkilediğini söyledi. Bond, Türkiye’ye neden yatırım yaptıkları konusuna açıklık getirirken, ülkenin jeostratejik konumuna dikkat çekerek, Türkiye’nin iki kıtada toprakları olan, çevresinde de 3 kıta bulunan bir ülke olduğunu, bölgenin kavşak noktasında bulunduğunu söyledi.

BAŞARI TOHUMLARI:

Türkiye’nin dünyayla ilişkilerinin istikrarını artırmaya katkıda bulunduğunu ifade eden Bond, son yıllarda elde edilen başarıların tohumlarının 10 yıl önce atıldığını belirtti. "Türkiye geçmişte ektiği tohumları biçiyor" ifadesini kullanan John Bond, Merkez Bankası’nın 2001 yılında bağımsız olduğunu, bu yıl enflasyon hedeflemesine geçtiğini kaydetti. John Bond, Türkiye’de enflasyonun 30 yıl sonra yüzde 10’nun altına indiğini, OECD’nin en hızlı büyüyen ülkesi haline geldiğini, verimliliğin artırılmasında başarı sağlandığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!