Muhteşem dönüş

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem dönüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

Son dönemlerde Türkiye’deki yabancı teknoloji marketlerini satın alarak dikkat çeken Bimeks, bu kez satın alınacak taraf. 2011 yılındaki Türkiye’den çıkma kararı alan ABD’li teknoloji zinciri Best Buy’ın, Bimeks’i satın almak için harekete geçtiği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Bimeks ile anlaşmak için harekete geçen Best Buy, şirketin tamamını satın almayı hedefliyor. Ancak satın alma anlaşmasındaki ilerleyişi Bimeks’in franchise bayileri yavaşlatıyor. Bimeks’in elinde bulunan 126 mağazanın yaklaşık 50 tanesi franchise. Bu da Best Buy’ın Bimeks’i satın alması durumunda, franchise bayilerin hepsiyle tek tek anlaşması gerektiğini gösteriyor. Bimeks yetkilileri ise Best Buy ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını ifade etti.

YABANCILARI SATIN ALDI

Bimeks, son dönemlerde teknoloji mağazaları arasında agresif stratejisiyle öne çıkıyor. Önce Electro World Türkiye’nin tamamını daha sonra ise Darty’nin mağazalarını satın alan şirket, mağaza sayısı bakımından Türkiye’nin ikinci büyük zinciri. Yıllık 50 milyar dolar civarında ciro elden eden Best Buy, dünyanın en büyük teknoloji mağazaları zinciri olarak biliniyor. 2009’da ilk mağazasını İzmir’de açan şirket, 2011’e kadar iki mağazaya ulaşabilmişti. Türkiye ile beraber Çin’deki mağazalarını kapatan şirket, ABD’deki operasyonlarına odaklanma kararı almıştı. Şirketin Türkiye’deki iki mağazasını ise Teknosa devralmıştı. Best Buy’ın CEO’su Robert Willett, Türkiye’de mağaza açmadan önce “Hızla yeni pazarlara girip, hızla büyüyorlar. Budalalar sonra başarısız olup, çabuk kapatıyorlar” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!