Mücevher fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mücevher fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 14:51

Rotaforte Fuarcılık ve Medya A.Ş. tarafından düzenlenen 28. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Aksesuarları Fuarı “İstanbul Jewelry Show”, CNR Expo Fuar Merkezi'nde açıldı.

Sadece sektör profesyonellerine açık olan fuara 464'ü yabancı bin 66 firma katılıyor.

Fuarda pırlantalı, renkli taşlı mücevher, incili ve altın takı, saat, pırlanta, renkli, yarı kıymetli sentetik taş, değerli metal, inci, gümüş takı, aksesuar ve ev eşyası sergileniyor.

Fuarı bu sene 30 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Geçen yıl mart ayında düzenlenen fuarı 86 ülkeden 9 bin 416 yabancı profesyonel ile birlikte toplam 33 bin 811 kişi ziyaret etmişti. Fuara 525'i yabancı toplam bin 167 firma katılmıştı.

Tanıtımı 56 ülkede süren ve dünya genelinde en çok alım yapan ilk 500 firmanın davet edildiği fuar, 22 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

DÜNYANIN “EN PAHALI” KALEMLERİ FUARDA

Fuarda, tamamı altın ve pırlantadan oluşan, İtalyan el yapımı “Visconti” kalemleri de sergileniyor.

Art Kalem şirketi tarafından Türkiye'deki mağazalarda satışa sunulan Visconti kalemlerinin değeri 100 bin avroya kadar çıkıyor. Fuarda değeri 46 bin avro olan Jung Alcemy, 35 bin avro olan Forbidden City ve 33 bin avro alan Ripple kalemleri meraklılarını bekliyor.

Visconti kalemlerini Türkiye'ye getiren Art Kalem yetkilisi Halim Orhan, bir yıldır faaliyetlerinin devam ettiğini, dünyanın “en pahalı” kalemleriyle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Her bir kalemin bir sanat, arkeoloji, felsefe, matematik, edebiyat ve tarih hikayesini anlattığını ifade eden Orhan, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi dolayısıyla 2010 adet özel İstanbul kalemi üretmeyi planlayan Visconti'nin bu konudaki görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti.

PIRLANTALI AYAKKABI

Fuarda yer alan Ariş Pırlanta ise Hotiç ayakkabı markasıyla yaptığı işbirliği ile tasarladığı pırlantalı ayakkabıları sergiliyor.

Pırlanta, yakut ve elmasın kullanıldığı iki farklı model olarak dizayn edilen yeni tasarımda kalp figürü ve yaprak yer alıyor.

Ariş Pırlanta ayrıca parmak izini pırlanta ile bezeli alyanslara işlediği özel koleksiyonunu da fuarda sergiliyor.

AŞK-I MEMNU DİZİSİNDEKİ ZÜMRÜT KOLYE

Fuarda ilgi çeken mücevherlerden biri de Damas standında yer alan Aşk-ı Memnu dizisindeki zümrüt kolye. Maria Gaspari zümrüt kolyenin fiyatı 143 bin 186 dolar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!