MTM, Sabah Grubu yayınları künyesinde

Güncelleme Tarihi:

MTM, Sabah Grubu yayınları künyesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dinç Bilgin'in geçen ay sonunda ‘‘Ceketimi alıp çıkıyorum’’ diyerek tüm medya kuruluşlarını devrettiği MTM Haber Yatırım ve Ticaret A.Ş. yayın gurubunun künyesine girdi.

Yayın kuruluşlarının imtiyaz sahipliğini, Sabah Yayıncılık A.Ş.'yi temsilen MTM Haber ve Yatırım A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bülent Ergin üstlendi.

Turgay Ciner ve şirketleri Penyelüx Tekstil, Park Marina, Park Savunma ile Erhan Aygün'ün nama yazılı toplam 5 milyar 256 milyon adet Sabah Yayıncılık ve 1.1 milyar adet Sabah Pazarlama hisseleri de, Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner ve Murat Vargı'nın isimlerinin baş harflerinden oluşan MTM Haber Yatırım ve Ticaret A.Ş.'ye devredildi.

Son değişikliklerle birlikte, Bilgin'in Etibank'ın Fon'a devredilmesi sonrası borçlarını ödeyebilmek için medya alanındaki bütün şirketlerini MTM Haber ve Yatırım'a satış operasyonu realize edilmiş oldu.

Bilgin'in devretme operasyonu, 30 Kasım'da Sabah gazetesinde ‘‘Dinç Bilgin'den kamuoyuna’’ başlığıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

Duyurunun ardından künyeden Dinç Bilgin'in adı çıktı, yerini Sabah Yayıncılık adına Murat Vargı aldı. 1 Kasım'da grubun yayın imtiyazı Bilgin Yayıncılık'tan Sabah Yayıncılık'a geçti. 30 Kasım'da Sabah Pazarlama A.Ş ve Sabah Yayıncılık A.Ş. yönetim kurulları yeniden teşkil edildi. Sabah Pazarlama A.Ş'nin yeni Yönetim Kurulu Mehmet Bülent Ergin, İbrahim Başol, Naci Övünç, Süleyman Serdar Çaloğlu, Ali Tuğrul Tokgöz ve Mustafa Dinçer'den oluştu. Sabah Yayıncılık A.Ş'nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri ise Mehmet Bülent Ergin, İbrahim Başol, Zafer Mutlu, Ertin Akgüç, Süleyman Serdar Çaloğlu, Bekir İrdem, Ali Tuğrul Tokgöz ve Ayhan Sami Çağatay olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!