MSD ve Zentiva’dan yerel üretim ortaklığı

Güncelleme Tarihi:

MSD ve Zentiva’dan yerel üretim ortaklığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 11:47

Dünya sağlık liderlerinden MSD, Sanofi Grubu bünyesinde yer alan jenerik ilaç şirketi olan Zentiva ile yaptığı ortaklık çerçevesinde, ciddi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan merhemin 15’den fazla pazara ihracatı için Türkiye’deki üretim faaliyetlerini büyüteceğini açıkladı.

Haberin Devamı

MSD ve Zentiva arasında 2013 yılı Mart ayında imzalanan beş yıllık üretim ve tedarik anlaşması kapsamında, aralarında Rusya, Ukrayna, Hong Kong ve çok sayıda AB ülkesinin yer aldığı 15 ülkeye egzama ve sedef gibi enflamatuar cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan merhemin üç formda üretimi ve ihracatı yapılacak.
 
MSD Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Christian Holmer ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi: “MSD olarak hâlihazırda bir dizi ilacın üretimi için Zentiva ile ortaklık yapıyoruz. Bu yeni ortaklığımız ise, hem üretim hacimlerini artıracak, hem de Türkiye’den ihracat yapılmasını sağlayacak.

Bu ortaklık, Türkiye ve Türkiye ekonomisine olan bağlılığımızı simgeliyor. Üç yıllık son derece zorlu bir dönem sonrasında, yeni ulusal ilaç stratejilerinin Türkiye’deki yenilikçilik ve yatırım faaliyetlerini destekler yönde gelişmekte olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Hükümetimiz tarafından uygulamaya konulan yeni strateji ve politikalarla birlikte yenilikçi ilaçlara yönelik yatırım olanaklarının artacağını umuyoruz”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!