Moskova’da ‘silûet’e takıldı ofis projesinden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da ‘silûet’e takıldı ofis projesinden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Moskova’da tarihi sûlietin yeni projelerden nasıl etkilendiğine çok dikkat ediliyor. 50 yıl önce kuralları koymuşlar. 10 bin metrekarelik bir inşaat projemiz vardı, vazgeçip, satmaya karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL için başlayan ‘tarihi silüet’ tartışmasının benzeri Moskava’da da yaşanıyor. Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, tekstilde Colins ve Loft ile yurtdışında edindikleri deneyimi, inşaat sektörüne de taşıdıklarını söyledi. Rusya başta olmak üzere, aralarında Fas, Mısır, Katar, Abu Dabi ve Suudi Arabistan’ın bulunduğu bir çok ülkede inşaat sektöründeki fırsatları değerlendirdiklerini anlatan Eroğlu, “Şu anda birden fazla ülkede sonuca yaklaştığımız birkaç projemiz var. Bunlardan biri Rusya’nın Kazan bölgesinde. Ancak ruhsat alma işlemleri çok uzun sürüyor, 2-3 yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Moskova’da tarihi sülietin yeni inşaat projelerinden nasıl etkilendiğine çok dikkat ediliyor. 50 yıl önce kurallar koymuşlar. Yeni bir proje için tarihi binaların konumlarına göre farklı yerlerden fotoğraflar isteniyor. Moskova’da 10 bin metrekarelik bir inşaat projemiz vardı. İzin alma aşamasında, bizden de farklı açılardan fotoğrafları istendi. Projeden vaz geçip, satmaya karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Libya ve Mısır için çok umutlu olduklarını söyleyen Nurettin Eroğlu, “Önce müteahhitlik işleri ile başlayıp sonra kendi projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Şu anda yaşanan olumsuzluklar edeniyle somut adımlar atmadık. Ancak çalışmalarımız sürüyor. Mısır’da yeni açacağımız denim fabrikası ve inşaat projelerimizle 5 bin olan çalışan sayımızı 2012 sonuna kadar 11 bine çıkarırız” dedi. Eroğlu, 648 mağaza ile tekstilde yurtiçi ve yurtdışında büyemeye devam ettiklerini de belirterek, “Tekstilde yılda yüzde 20 büyüme hedefimiz var. İnşaatta da amacımız 3 yılda Türkiye’de ilk 5’e girmek” dedi.

Eroğlu GYO geliyor

Nurettin Eroğlu, grup olarak ellerinde projelerinde yer alan alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan bir konut stoku oluşmaya başladığını belirterek, “Bu stoku en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Eğer uygun teklif gelirse satışı düşünebiliriz. Bunun yanı sıra gayrimenkul ortaklığı (GYO) oluşturma yoluna da gidebiliriz. Şimdiden bu konuda çalışmalara başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

2012’de kazmayı vururuz

Eroğlu Yapı Genel Müdürü Feyyaz Karabekiroğlu da, yurt dışında son olaylardan sonra piyasanın daralmasının iç rekabeti kızıştırdığını belirterek, “Şu anda yurt dışında ciddi bir kriz var. Katar’ın 2022 FİFA’yı kazanmasından sonra büyük yatırımlar 2012’de başlayacak. Katar, 6 bin olan otel yatak sayısını 60 bine çıkaracak. Bunlarla ilgili görüşme halindeyiz. Bizim fiili olarak yurt dışında kazma vurmamız herhalde 2012’yi bulacak” dedi.

İnşaata yatırım 3.2 milyar TL’ye ulaşacak

BU yıl 1.5 milyon metrekare inşaat gerçekleştirdiklerini ve 2 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Nurettin Eroğlu, Seyrantepe ve Kıraç’taki lojistik park projelerinin lansmanını yılbaşına kadar hayata geçireceklerini ve Antalya projelerine başladıklarını kaydetti. Eroğlu, “Bu yıl 10 projeye başladık ve bunun 6 tanesini 2012 yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Projelerin ortalama 2 yılda biteceğini düşünürsek her yıl 5 proje bitirip 5 projeye başlamayı hedefliyoruz. 2012 yılında 5 yeni proje geliştireceğiz. 2012’de yatırımlarımız 3.2 milyar liraya ulaşacak. İlk 5’i arasına girme hedefine hızla koşuyoruz” dedi. Eroğlu, İstanbul Lounge, İstanbul Lounge 2, Kağıthane, Florya, Gürpınar Yenimoda Evleri ve Antalya projelerini 2012 yılı içerisinde teslim edeceklerini söyledi. Eroğlu, Kağıthane’de ofisler ve büyük bir yapı marketten oluşan Ofishane isimli projelerinin ruhsatını da aldıklarını ve inşaata başladıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!