Moody's'ten İspanya'ya not darbesi

Güncelleme Tarihi:

Moodysten İspanyaya not darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 09:33

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İspanya'nın kredi notunu “Aa2”den “A1”e indirdi.

Moody's yaptığı açıklamada, İspanya'nın kredi notunu iki kademe düşürerek “Aa2”den “A1”e çektiğini, kredi notu görünümünün “negatif” olduğunu belirtti.
Açıklamada, “Moody's'in, İspanya'nın kredi notunu izlemeye aldığı Temmuz 2011'den bu yana Avro Bölgesi'nin borç krizinde güvenilir bir çözümün sağlanmadığı, kredi notuna ilişkin negatif görünümün sürmesinin Avro Bölgesi'nde krizin daha fazla artma potansiyelinden kaynaklı aşağı yönlü riskleri yansıttığı” ifade edildi.   

Kuruluş, İspanya'nın büyük borçlanma ihtiyaçları, ciddi borç yükü altındaki bankacılık sistemi ve büyüme görünümüne ilişkin güçlüklerin bu ülkenin kredi notunun daha fazla indirilmesine yol açabileceği uyarısında da bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's geçen hafta, İspanya'nın uzun vadeli kredi notunu bir kademe indirerek “AA”dan “AA-“ye çekmiş, Fitch de “AA “dan “AA-“ye düşürmüştü.

Her iki kuruluş not indirimine gerekçe olarak, yüksek işsizlik nedeniyle ülkenin büyüme görünümündeki risklerin artması, finansal koşulların zorlaşması, özel sektör borçlarının seviyesinin halen yüksek olması ve İspanya'nın büyük ticari ortaklarının ekonomilerindeki muhtemel yavaşlamayı göstermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!