Monti ve Berlusconi’ye ‘halkı sömürmeyin’ mermisi hazırladılar

Güncelleme Tarihi:

Monti ve Berlusconi’ye ‘halkı sömürmeyin’ mermisi hazırladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Ekonomik krizle boğuşan İtalya’da Başbakan Mario Monti de dahil olmak üzere pek çok siyasetçiye gönderilmek üzere hazırlanmış ‘ekonomik önlemlerden vazgeçin’ mesajı içeren tehdit mektupları ele geçirildi.

Haberin Devamı

Eski Başbakan Silvio Belusconi, bazı ekonomiyle ilgili bakanlar ve birçok İtalyan gazetesinin genel yayın yönetmenlerine gönderilmek üzere hazırlanmış 10 adet tehdit mektubunun içinde mermi ve tehdit dolu sözlerin yer aldığı bir mektubun bulunduğu belirtilirken, zarfların Lamezia Terme postanesinde gönderilmek üzeyken ele geçirildiği kaydedildi.
Silahlı örgütün mektupları
Silahlı Proleter Hareketi adı verilen grup tarafından gönderilen mektuplarda “Acilen ekonomik önlem paketinden vazgeçin. Bir daha ki sefere sizi kurşun yerine, Arap dostlarımızdan elde ettiğimiz TNT bombalarla kana bularız. Halkı sömürmekten vazgeçin” tehdidi yer alıyor.
Önemli isimlere tehdit
Ülkenin 30 milyar Euro’dan fazla kemer sıkmasını öngören acil ekonomik önlemlerin bir an önce yürürükten kaldırılmasını isteyen grubun zarfı gönderdiği isimler arasında Refah ve Sosyal Haklar Bakanı Elsa Fornaro, Demokrat Parti lideri Pierluigi Bersani, Merkez Demokrat Parti lideri Pierferdinando Casini, Corriere della Sera gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferruccio De Portali, La Repubblica gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ezio Mauro, La Padania gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Leonardo Boriano, İl Tempo gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lamberto Sacchi ve Libero gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Maurizio Belpietro da yer alıyor. Benzer mektupların adalet bakanlığı ve Roma Valiliğine de gönderilmek üzere hazırlandığı bilgisi verilirken, Salı günü Vergi İdaresi binasının yanında, patlayıcı madde yüklü bir aracın yakalandığına dair çıkan haberlerin ise asılsız olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Kemer sıkma paketi ilk onaydan geçti

İTALYA’da Mario Monti hükümeti, Parlamentonun alt kanadından yeni kemer sıkma paketine güvenoyu aldı. Parlamentoda yapılan oylamada, hükümetin 2014 yılına kadar 33 milyar Euro değerinde harcama kesintisi ve vergi artışını öngören yeni tasarruf paketi için 495 milletvekili ‘evet’ oyu verirken, 88’i ‘hayır’ oyu kullandı. Ağır borç kriziyle mücadele eden ve finansal piyasalarda ciddi bir güven sorunu yaşayan İtalya’da hükümetin açıkladığı üçüncü tasarruf paketinin Noel’den önce Senato’da oylanması  bekleniyor.

Haberin Devamı

ECB: Bölgede kredi sıkışıklığından endişe duyuyoruz

AVRUPA Merkez Bankası (ECB) Yönetim kurulu  Üyesi Yves Mersch, ağır borç kriziyle  mücadele eden Euro Bölgesi’nde kredi sıkışıklığı yaşanmasından endişe duydukları belirterek, bu durumun, bütün ekonomileri resesyona sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Aynı zamanda Lüksemburg Merkez Bankası Başkanı da olan Mersch, “Bizim  için söz konusu olan bankaların kar elde etmeleri değil, kredilerle ekonominin  beslenmeye devam etmesi” dedi. Euro Bölgesi’nde şirketlerin finansmanının yüzde 75’inin bankalardan geldiğine dikkat çekti. Mersch, Euro Bölgesi’nde ortak tahvil ihracına ilişkin itirazını da yineleyerek, ortak tahvilin yalnızca bölgeye üye bütün ülkelerin kredi notunun  “AAA”’ olması durumunda çözüm olabileceğine vurgu
yaptı.

Haberin Devamı

Baroin: İngiliz olmaktansa Fransız olmayı tercih edersiniz

İNGİLİZ ekonomisini eleştiren Fransız yetkililer arasına Fransa Maliye Bakanı François Baroin de katıldı. Baroin, Europe 1 radyosuna verdiği demeçte, “İngiltere’de ekonomik durum bugün kaygı verici. Ekonomik koşullar anlamında İngiliz olmaktansa Fransız olmayı tercih edersiniz” dedi. Bakan Baroin, “Verecek dersimiz olmadığı doğru, ancak (İngiltere’den) alacak dersimiz de yok” ifadesini kullandı. Paris ve Londra arasındaki ilişkiler, geçen hafta İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Euro Bölgesi’nin borç krizinin çözümüne ilişkin AB anlaşmasında  değişikliği reddetmesi üzerine
gerilmişti.

Haberin Devamı

Fransa’ya Fitch’ten ‘negatif görünüm’

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa’nın “AAA” olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise “durağandan”, “negatife” düşürdü. Fitch açıklamasında, “negatif görünüm, Fransa’nın notunun iki yıl içinde düşürülmesi olasılığının yüzde 50’den biraz fazla olduğunu belirtmektedir” ifadesini kullandı. Fitch ayrıca, Euro Bölgesi’ndeki İspanya, İtalya, Belçika, Slovenya, Kıbrıs Rum kesimi ve İrlanda’yı da uyararak, bu ülkelerin notunu Ocak 2012’ye kadar düşürebileceğini bildirdi. Bu ülkelerin not görünümlerinin “negatif” olduğu belirtildi. Fransa İstatistik Enstitüsü’nün (Insee) tahminlerine göre, ülke ekonomisi  bu yılın son çeyreğinde yüzde 0.2 ve gelecek yılın ilk çeyreğinde de yüzde 0.1  daralacak. Insee’ye göre, Fransa’da yatırım ve tüketici  harcamalarının durmasının resesyon belirtisi olduğuna dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!