‘Modası geçmeyen tek kavram iyilik’

Güncelleme Tarihi:

‘Modası geçmeyen tek kavram iyilik’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Eşitsizlikleri ortadan kaldırmak... Boyner Holding’in sosyal etki hedefinde bu cümle var.

Haberin Devamı

Geçen hafta Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ile bugünün şirketlerinde kârlılıkla yarışacak kadar önemli neler olduğu üzerine konuştuk. Net bir yanıt verdi: “Bana göre göre yeni dönemde şirketler sadece para kazanmakla mükellef değil. Boyner bunun uzun süredir bilincinde. Moda endüstrisinde yer alan bir şirket olarak şunu kabul ettik; bizim için modası geçmeyen tek şey iyilik.”

14 MOR YERLEŞKE

Örnekler de verdi Boyner. “Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik 2015’te ‘Nar Taneleri’ni başlattık. Dezavantajlı kadınların desteklenmesini sağladık. Arkasından ‘İyi İşler’ projesi geldi. Yine odağımızda cinsiyet eşitliği vardı. Kadın girişimcilerin güçlenerek yoluna devam etmesine katkı sağlıyoruz. Bu program devam ediyor. Deprem bölgesinde de kadınlar güçlendiğinde yaraların daha hızlı sarılacağına inandık. Toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için ‘Mor Yerleşke’ye destek verdik. Mevcut 25 Mor Yerleşke’nin 14’ünü geliştirdik. Bu sosyal yatırımlarımızla aşağı-yukarı 3 binin üzerinde kadın ve çocuğa erişiyoruz. Kadınları istihdam etmeye yönelik ‘Seninle Tamam’, ebeveynlere destek için ‘Yarınlar Büyüsün’ projeleri önemli etkiler yarattı. Şirket içinde de kadın çalışanlarımıza yönelik ‘Biriz Birlikteyiz’ projesini geliştirdik. Bu şiddete karşı çalışanlarımızın maruz kalabileceği, şiddete karşı eğitim, psikolojik destek içeren bir program. Sosyal projelerimizin odağındaki bir diğer kesim gençler. Bunun için hayata geçirdiğimiz ‘Buluşum’ platformumuz var. Bu da vakfımızın geliştirdiği bir proje.”

Haberin Devamı

AIMA 25’İNCİ YILINDA

Ümit Boyner için Ayvalık’ın ayrı bir önemi var. Hele de Ayvalık’la özdeşleşmiş bir sanat projesi olan AIMA’ya destek vermeyi çok önemsediklerini söyledi. Projeyi bize şöyle anlattı: “Cem Boyner ve ben bireysel olarak destekleyerek hikâyeye başladık. Ayvalık Müzik Akademisi maceramız 1998’de Filiz Ali ile tanışmamızla başladı. Ayvalık’ta böyle bir şey yapmak istiyordu. Biz de ona evimizi açtık ve küçük çaplı bir çalışmayla, 20 öğrenci ile başladı. Sonrasında Suna Kan, İdil Biret, aklınıza gelebilecek çok sayıda virtüöz sanatçı gönüllü bir şekilde ders verdi. Kişisel olarak başladığımız AIMA sponsorluğu şu anda Boyner Grup desteğiyle devam ediyor. Batı müziğinde öğrenci yetiştirme, yurtdışında eğitim fırsatı sunma hedefinde. Bu arada bir exchange programı da var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!