‘Mobius’ biraz daha bekleyecek

Güncelleme Tarihi:

‘Mobius’ biraz daha bekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

Çarşamba günü BIST-100’ün 76 bin puan seviyelerindeyken ünlü yatırımcı Templeton Fonu Başkanı Mark Mobius, yaptığı açıklamada Türkiye için olumlu baktığını ancak hisseleri almak için fiyatların düşmesini bekleyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Mobius’un bu beklentisi gerçekleşmedi. Perşembe günü tepki alımlarının ardından seans sonuna doğru satışlarla ekside 76 bin 446 puanla kapatan BIST-100 cuma gününün tamamını önemli bir yükseliş trendi ile geçirdi. BIST 100 haftayı günlük yüzde 4,61 primle 80 bin 11 puandan kapadı. Borsa 5 Haziran’dan sonra ilk kez 80 binin üstünü gördü.
Borsanın yükseliş trendine girmesini uzmanlar yumuşayan siyasi ortama bağlıyor. Başbakan Erdoğan’ın Taksim Platformu yetkilileri ve Gezi protestosuna katılan sanatçılarla sabaha karşı görüşmesi ve bu görüşmeden “mahkemenin nihai kararına kadar Gezi Parkı’na dokunulmaması” adımı gelmesi hisseleri daha açılıştan yükseltti. Önümüzdeki çarşamba FED Başkanı Ben Bernanke’nin yapacağı konuşmadan gelişmekte olan piyasalar lehine kararların çıkması beklentisi de borsanın toparlanmasında etkili oldu.

TÜM BORSALAR KAYIPTA

Borsa dün toparlanırken son 1 aylık bakıldığında BIST-100 dışında dünya borsalarında da benzer düşüş trendleri gösterdi.  FED Başkanı Bernanke ve temsilcilerininyaptıkları açıklamalar ve bankanın aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını azaltabileceğine ilişkin beklentiler sonucu yaşanan düşüş dünyanın dört bir yanında hissedildi. Londra FTSE 100 endeksi yüzde 5 değer kaybederken, New York S&P 500’de yüzde 3 olan düşüş, Dow Jones’ta yüzde 1, Nasdaq’ta yüzde 2’ydi. Deutsche Börse yüzde 2, Paris CAC 40 yüzde 4.3 değer yitirdi. Nikkei 225 yüzde 16 değer kaybederken bir aylık performansta yüzde 13’ün üzerinde değer kaybeden BIST-100’ün de altında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!