MKE taksitle tabanca satacak

Güncelleme Tarihi:

MKE taksitle tabanca satacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 00:00

Kredi kartları ile satış yapan kuruluşlar kervanına kamunun tek silah üretimi ve satışını yapan MKEK Genel Müdürlüğü de katıldı.

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKEK) Genel Müdürlüğü Kırıkkale’deki mevcut silah fabrikasında 42 ayrı özellikte tabanca stoklarını eritmek amacı ile 10 ay taksitle silah satış kampanyası başlattı. MKEK tarafından yapılan açıklamada, tabanca satışlarında iki seçenek olarak peşin fiyatına indirimli ve banka kredi kartına satış uygulaması getirdi. Kurumun Ankara ve İstanbul Satış Merkezlerinden gerçekleştirilecek olan silah satışlarında Ziraat Bankası, İş Bankası ve Akbank kredi kartları ile müşterilere silah satışı yapılabilecek. MKEK Genel Müdürlüğünün vadeli kampanyalı satışa sunduğu tabancaların fiyatları 600 YTL ile 2 bin 205 YTL arasında değişiyor. MKEK Genel Müdürlüğünün Kırıkkalediki tabanca fabrikasında halen büyük bölümü MKEK Fatih-13, MKEK-Atmaca S3, MKEK-Şahin-08, MKE-Gümüşay ve MKE-Kanun adında 42 ayrı özellikte tabanca üretimi yapılıyor.
Haberin Devamı

YENİ FACİALARA DAVETİYE

Foça'da kaza kurşunuyla ölen 2.5 yaşındaki Alistair Grimasson'un dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, elindeki tabanca stoklarını tüketmek amacıyla MKE'nin kredi kartı ve taksitle tabanca satışı yapma kararını eleştirerek, satışın yeni facialara neden olacağını savundu.

Tuncer Eşsizhan, silah kullanımının çeşitli biçimlerle özendirildiğini ve Türkiye'de bireysel silahlanmanın toplumsal bir sorun haline geldiğini dile getirdi. Devletin asli görevinin vatandaşlarının can güvenliğini korumak ve vatandaşlarının yaşama hakkını savunmak olduğunu belirten Eşsizhan, kamu kurumu niteliğindeki MKE'nin, tabanca satışlarını artırmak amacıyla yaptığı çalışmayı eleştirerek, şunları söyledi:

“MKE'nin bu kararını, facia olarak nitelendiriyorum. Bizler, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için yasa çıkarılmasını, cezaların ağırlaştırılmasını isterken, bir kamu kurumu tarafından, kredi kartına 10 taksitle silah satışı yapılacağını açıklanması, anlaşılamaz bir durumdur. Silah satışının özendirilmesi, bu konuda insanlara kolaylık sağlanması yeni facialara, yeni felaketlere, yeni can kayıplarına neden olacaktır. 1 yılda 5 bin insanımızı öyle ya da böyle silahlardan çıkan kurşunlar sonucu kaybediyoruz. Bu kararı bir aymazlık olarak nitelendiriyorum. Silah satışlarını bu şekilde takdim etmek, insanları özendirmek, yaşadığımız çağdaş devlet anlayışına hiç sığmayan bir tutumdur.”

Haberin Devamı

Hükümetin bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için gerekli yasaların çıkartılması için çalışması gerektiğini anlatan Eşsizhan, “Aksi halde bireysel silahlanmadan meydana gelen her ölümün vebali ve vicdani sorumluluğu Hükümete ait olacaktır” diye konuştu.

Tuncer Eşsizhan, bir düğünde rastgele ateş açan iki milletvekili hakkında açtıkları tazminat davasının mahkemece reddedildiğini kaydederek, bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!