‘Missafir’ için stratejik yatırım

Güncelleme Tarihi:

‘Missafir’ için stratejik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ege Yapı, profesyonel ev kiralama oyuncularından ‘Missafir’in stratejik yatırımcılarından oldu.

Haberin Devamı

Kasım 2018’de kurulan yerli girişim Missafir, geçen sene yüzde 1100, son 4 yıl ortalamasında yüzde 1200 büyümüştü. Seri A öncesi yatırım turunda 26 milyon dolar değerleme üzerinden Ege Yapı Teknoloji Girişim’den 20 milyon lira stratejik yatırım alan Missafir, iki yılda Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyüğü, beş yılda da dünyanın en büyüğü olmayı hedefliyor. Ege Yapı’yı gayrimenkulün her alanında hizmet veren bir şirkete dönüştürmeyi hedeflediklerini ve yaklaşık 1 yıl önce, Ege Yapı Teknolojik Girişimler AŞ’yi kurduklarını söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Önceliğimiz dünya markası olabilecek, katma değer sağlayacak ve Türkiye’den dünyaya bu bilgiyi ihraç edecek sektörümüzdeki girişimcilere yatırım yapmak. Bu doğrultuda ilk teknolojik yatırımımızı da Missafir ile imzaladık. Teknoloji startup’larına yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

RUSLAR İLK SIRADA

Bugün itibariyle 2 bin 300 evi yönettiklerini belirten Missafir’in kurucusu Mehmet Yüksel “Türkiye dışında, Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Hırvatistan’da da hizmet veriyoruz. Türkiye’de 20’den fazla şehir, 50’den fazla lokasyondayız. 4.5 yılda hızla büyüyen ve şu anda 160 kişilik uzman ekiplerden oluşan bir şirketiz. Bu hızlı büyümemizin sonucunda, binlerce kişiye ulaşıp ülkemize katma değer yaratan bir şirket olmak en büyük önceliğimiz” dedi. Kısa, orta ve uzun vadeli kiralama yaptıklarını belirten Yüksel, ev sahiplerinin yüzde 30’unun, ev kiralayanların ise yüzde 80’inin yabancılar olduğunu dile getirdi. Dönemsel olarak taleplerin değiştiğini belirten Yüksel, Rusya, İngiltere, Almanya ve Ortadoğu vatandaşlarından yoğun talep aldıklarını kaydetti. Hem ev sahibi hem de kiralayan tarafına sunduklarını avantajlara değinen Yüksek, “Missafir’in yönettiği bir evin getirisi, aylık getiriye kıyasla yüzde 200’e kadar artabiliyor. Ayrıca otellerin ve turizm tesislerinin açığını kapatıyoruz. 8 kişilik bir aileyi yerel deneyimle konaklatabileceğiniz otel bulmak çok zor. Oradaki açık ve talep yok olmuyor. Biz oradaki boşluğu dolduruyoruz” diye konuştu. Dört yatırım turu tamamladıklarını ifade eden Yüksel, “28 melek yatırımcı dışında Koç Üniversitesi’nin fonu ve Ege Yapı ile 30 yatırımcıya ulaştık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!