Miras: İflaslar olmadan enflasyon düşmez

Güncelleme Tarihi:

Miras: İflaslar olmadan enflasyon düşmez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, hükümet ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki tartışmanın devletin yeniden yapılandırılmasının önünü tıkadığını söyledi. Miras, bazı banka ve şirketler batmadan kronikleşmiş enflasyonun düştüğünün görülmediğini kaydetti.

TOBB Ticaret Borsaları Konseyi'nin İstanbul'daki toplantısında konuşan Miras, siyasi tartışmalarının enflasyonla mücadele programının, üretim ve istihdamının da önünü kestiğini söyledi. Enflasyonla mücadele programının piyasaları, ‘‘yaprak kıpırdamaz’’ hale getirdiğini de söyleyen Miras üyelerine, programa destek çağrısında bulundu. Miras şöyle konuştu:

Ekonomi bilimi ve tecrübeler gösteriyor ki sıkıntı çekilmeden, bazı bankalar batmadan ve pek çok firma kapanmadan kronikleşmiş enflasyonun düştüğü görülmemiştir. Üç yıllık ekonomik programın ilk yılında belki beklenen hedefe ulaşamayacağız. Ama 3’üncü senenin sonunda hedefin tutturulacağına inanıyorum. Başka bir alternatifimiz de yoktur.

Enflasyonla mücadelede ortaya çıkacak sıkıntılardan karamsarlığa düşmeden, aklın ve bilginin gereklerini yerine getirerek enflasyona karşı çıkmalıyız. Aksi taktirde ülke batacaktır. Ülkenin batması demek bizim de batmamız demektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!