Miras: Adaylığıma arkadaşlarım karar verir

Güncelleme Tarihi:

Miras: Adaylığıma arkadaşlarım karar verir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 16:21

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski başkanı Fuat Miras, gelecek yıl Mayıs ayında yapılacak TOBB seçimlerine ilişkin olarak, ``adaylığıma ben karar veremem, arkadaşlarım karar verir`` dedi.

Fuat Miras, Meclis Üyesi olduğu Deniz Ticaret Odası`nın Olağanüstü Meclis toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Miras, dün yapılan İSO seçimlerine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, güzel bir rekabet yaşandığını belirterek, ``Bu rekabette kaybedenin de kazananın da kazanmış sayılması lazım. İSO gibi Türkiye`nin önde gelen bir sanayi odasında demokratik bir seçimin yapılmasının diğer odalara örnek olmasını temenni ediyorum`` diye konuştu.

Mayıs ayında yapılacak TOBB seçimlerinde aday olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine de Fuat Miras, şunları söyledi:

``Bazı gazetelerde yazdığı gibi Miras kendisini seçen arkadaşlarla devamlı diyalog içindedir. Bu diyalogun önümüzdeki seçimlere ne şekilde yansıyacağını söylemek mümkün değildir. Zaman herşeyi ortaya çıkaracak.

Adaylar ortaya çıkacak, bu adaylara göre hepimiz genel değerlendirme yaptıktan sonra en iyisinin delegeler veya konseyler bazında seçileceğini hepimiz ümit ediyoruz.

Mayıs seçimlerinde, etik olmayan bir seçim neticesinde ortaya çıkan mevcut yönetim kurulunun ne gibi sonuç alacağını önümüzdeki günler gösterecektir. Adaylığıma ben karar veremem arkadaşlarım karar verir.``

DTO bütçesinin görüşüldüğü Olağanüstü Meclis toplantısında konuşan Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu da, deniz ticaret filosunun finansman sıkıntısı yaşadığını hatırlatarak, sorunun halledilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Deniz ticaret filosunun uzun vadeli kontratlarla ham petrol, doğalgaz, demir ve kömür taşımacılığı yapması halinde gelişebileceğini belirten Kaptanoğlu, ``Eximbank ile ilgili çalışma sonuçlanırsa artık denizciler de sanayici olarak kabul edilecektir. 2002 yılında yüzde 10 kapasiteyle çalışan gemi inşa sanayinin her yıl 100 adet gemi inşa etmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır`` diye konuştu.

Toplantıda konuşan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kartal da, 2001 yılı bütçesinin 2.2 trilyon lira olduğunu, 2002`de ise 2.4 trilyon liralık bir bütçenin söz konusu olduğunu kaydetti.

DTO Meclis Başkanı Erol Yücel ise, Meclis toplantısının yapıldığı salon dar olduğu için konukları ağırlayamadıklarını ifade ederek, ``Odalar Birliği`ndeki yeni yönetim kaynaklarını çok güzel dağıtıyor. Kesenin ağızını açmış veriyor. Biz de bundan faydalanalım ve katkı sunmaları için yardım isteyelim`` diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!