Milyonları temsil eden 7 STK'dan sürpriz toplantı

Güncelleme Tarihi:

Milyonları temsil eden 7 STKdan sürpriz toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 10:23

Milyonlarca esnaf, sanatkar, sanayici, çiftçi, işçi, memur ve işveren meslek örgütleri ve sendikalar 17 Aralık operasyonundan bugüne olup bitenleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Saat 10.30'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nda bir araya gelen 6 örgütün başkanı ortak bir deklarasyon yayınlayacak ve "Türkiye Hepimizin" diyecekler.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

Toplantıya 1 milyon 200 bin işadamının üye olduğuTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1. 5 milyon esnaf ve sanatkarı temsilen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ile TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar katılıyor. Toplantıya katılacaklar arasında adı geçen Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ise katılmadı.

Toplantı öncesinde konuştuğumuz TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bu toplantının Şubat ayında yapılacak Türkiye-AB Kamu İstişari Komisyonu toplantısı öncesi bir hazırlık toplantısı olduğunu, ancak gündem maddelerinden birinin de 17 Aralık Operasyonu sonrası meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Palandöken, toplantıda işçi, memur, çiftçi, esnaf ve sanatkarlar ile iş adamlarının durumlarının değerlendirileceğini; olup biten siyasi ve hukuki gelişmelerin Türk ekonomisine ve demokrasisine etkilerini değerlendirerek, kamuoyunun karşısına "Türkiye Hepimizin" sloganıyla çıkarak ortak bir deklarasyon yayınlayacaklarını açıkladı.

Toplantıya DİSK Başkanı Kani Beko iki önemli duruşması olduğu için gelmezken, KESK Başkanı Lami Özgen de komisyon üyesi olmadığı için toplantıya çağırılmadı.

BAKMADAN GEÇME!