Milliler, pedalı Türk bisikletiyle çevirip yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Milliler, pedalı Türk bisikletiyle çevirip yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Dağ bisikleti kategorisinde şampiyonalar ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden 7 milli bisikletçiye Türk bisiklet markası sponsor oldu. Daha önce ABD’li Giant marka bisiklet kullanan sporcular, bundan sonra ulusal ve uluslararası yarışlarda 35 yıllık Türk markası Salcano ile mücadele edecek.

8.5 kilogram

Milli bisikletçiler arasında Türkiye’yi 2008 Pekin Olimpiyatları’nda temsil edip 35’inci olan Türkiye şampiyonu Bilal Akgül de bulunuyor. Bugüne kadar 4 kez Türkiye şampiyonu olan 3 kız milli bisikletçiden Esra Kürkçü, şunları söyledi: “Hedefimiz birçok uluslararası yarışa katılıp puan toplayarak 2012 Olimpiyatları’na gitmek. Ülkemizin bu alanda dünyaca ünlü sporcular yetiştireceğine inanıyorum. Kullanacağımız yerli bisikletin dünyaca ünlü markalardan farkı yok. Yaklaşık 8.5 kilogram ve üzerinde dünya şampiyonlarının kullandığı ekipmanlar parçalar var” diye konuştu.

Teknik destek

Arnavutköy’deki Salcano markasının üreticisi Salko Bisiklet tesislerinde yarışlarda kullanacakları bisikletleri inceleyen milli bisikletçilere Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da eşlik etti. Salko Bisiklet’in Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, milli sporculara 2013 yılına kadar malzeme desteğinin yanısıra tedarikçileri aracılığıyla gittikleri yurtdışı yarışlarında teknik destek vereceklerini söyledi. Bisiklet sektörünün hızla geliştiğini belirten Akgül, şunları söyledi: “Daha önceden milli bisikletçilerimiz yabancı markalarla yarışlara giriyorlardı. Neden ülkemizde üretilen bir bisikletle yarışmalara katılmasınlar diye düşündük. Bu nedenle dağ bisikleti modellerimizi geliştirdik. Normal bisikletler 14-15 kilogramken karbon kadrolu 8.5 kilogramlık bisiklet ürettik.”

İstanbul ve Alanya’ya veledrom yapılacak

TÜRKİYE’de bu yıl 16 uluslararası bisiklet yarışı düzenleneceğini belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Dağ bisikleti kategorisinde en az bir bayan ve bir erkek sporcunun önümüzdeki olimpiyatlara gitmesini istiyoruz” dedi. Olimpiyat oyunlarının Türkiye’de düzenlenebilmesi için veledroma ihtiyaç olduğunu belirten Müftüoğlu, “Şuan 4 sporcumuz veledrom (pist) alanında olimpiyata gidebilmek için Avrupa’da hazırlık yapıyorlar. Alanya’da bir veledrom yapılması planlanıyor. Bu veledromun üstü açık olacak. Bunun için en uygun yer Alanya. İstanbul’da da kapalı bir veledrom yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!