Migros’ta başkan Tuncay Özilhan

Güncelleme Tarihi:

Migros’ta başkan Tuncay Özilhan
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 23:45

MİGROS’ta pek çok ilke imza atan Bülend Özaydınlı, Migros Ticaret Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devretti. Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan Migros’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Haberin Devamı

İş dünyasında üstlendiği görevlerde elde ettiği deneyim ve stratejik bakış açısıyla son 8 yıldır Migros’un Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Bülend Özaydınlı, “44 yıllık aktif iş hayatımın 29 yılında Migros hep var oldu. Migros’tan kalben değil ancak aktif görev olarak ayrılırken, güçlü bir şirketteki görevimi güçlü ortaklık yapısı ile güçlü bir yönetime devretmenin gönül rahatlığı içindeyim” dedi.

PROJELERE ÖNCÜLÜK ETTİ

İş hayatına 1972 yılında Oyak Grubu’nda başlayan Özaydınlı, burada İştiraklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olmak üzere 15 yıl görev yaptı. 1987 yılında Koç Topluluğu’na geçen Özaydınlı, 20 yıl süreyle Migros Genel Müdürlüğü, Koç Holding Fiat Grubu Başkanlığı, Koç Holding CEO’luğu ve Koç Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyelikleri yaptıktan sonra, Migros’a yeniden dönerek 8 yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Haberin Devamı

YENİLİKLER KAZANDIRDI

Bülend Özaydınlı, Türk perakende sektörüne 1987 yılından bu yana liderlik ettiği Migros aracılığıyla, uzun dönem hedefli ve verimlilik odaklı, müşteri, tedarikçi tüm paydaşları kapsayıcı çalışma modelini kazandırdı.
Migros; Ramstore markasıyla ülke sınırlarını aşan ilk Türk perakendecisi olarak Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Makedonya’ya adım atarak bu ülkelerde modern perakendeciliğin ilk temellerini attı, öncü rolünü bu ülkelerde de gösterdi ve örnek teşkil etti.

Migros’un 2015 sonu cirosu 9.4 milyar TL, çalışan sayısı 22 bin, yurt içinde 71 ilde ve yurt dışında Ramstore’lar ile mağaza sayısı ise 1400’ün üzerinde bulunuyor. 2008 yılında Migros’un ağırlıklı hisselerinin Koç Topluluğu’ndan BC Partners’a devrinin ardından Bülend Özaydınlı; Migros Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 2015 yılında Migros’un ortaklık yapısı yeniden değişti ve yüzde 19.5’u halka açık olan Migros’un hisselerinin yüzde 40.25’i Türkiye’nin güçlü kuruluşlarından Anadolu Endüstri Holding’e geçti.

Takım ile koşmak önemli

GENEL Kurul sonrası açıklama yapan Bülend Özaydınlı, “Perakende sektörüne kazandırılan ilkler Migros takımının ortak başarısıdır. Kasiyer arkadaşımdan depocuya, kasabından yönetim kadrolarımıza tüm Migros takımı aynı hedefe inandı ve ‘Maratonu yüz metre temposunda koşmak‘ ilkesi bugünün öncü şirketini yarattı. 44 yıllık iş deneyimim, ortak hedef için takım ile birlikte koşmanın önemini bana öğretti. Sonuçta; perakende sektöründe tüketicinin, üreticinin, çalışanın, yatırımcının bütün olarak ilerlemesi, hayatlarında pozitif bir değişime yol açmayı sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Israr ettik kalmadı

MİGOROS’un Yönetim Kurulu Başkanlığına gelen Tuncay Özihlan, Bülend Özaydınlı’nın profesyonel hayatının büyük bir bölümünün Migros’ta geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Migros’un büyümesinde önemli katkıları olan Bülend Özaydınlı’nın görevinde kalması için çok ısrar ettik. Ancak kendisi emekli olmayı tercih etti. Büyük katkısı için teşekkür ediyoruz. Migros binlerce tedarikçinin ürünlerini milyonlarca tüketiciyle buluşturan Türkiye’nin çok önemli bir platformu. Önümüzdeki dönemde tüketiciye daha iyi hizmet için elimizden geleni yapacağız.”

 

BAKMADAN GEÇME!