Migros dünya perakende birliğinin yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

Migros dünya perakende birliğinin yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:08

Migros CEO’su Özgür Tort, perakende sektörünün dünyadaki en büyük birliği Consumer Goods Forum’un (CGF) yönetimine girdi.

Haberin Devamı

CGF’nin Tokyo’da gerçekleşen 2013 Global Zirvesi’nde yapılan yönetim kurulu seçiminde Tort, Türkiye’den tek isim olarak birliğğin yönetiminde yer aldı. Toplamda 2.5 trilyon Euro ciroyu temsil eden ve 400’ü aşkın üyesi bulunan Consumer Goods Forum, dünya perakende sektörüne yön veriyor.

70 ÜLKEDEN YÖNETİCİ

70 ülkeden perakende şirketlerinin üye olduğu CGF, 2009 yılının haziran ayında CIES – The Food Business Forum (Gıda İş Forumu), Global Commerce Initiative (GCI – Küresel Ticaret Girişimi) ve Global CEO Forum’un (Küresel CEO Forumu) birleşmesiyle oluşmuştu. Consumer Goods Forum, 50 global üretici ve perakendecinin, CEO ve başkanlarından oluşan Yönetim Kurulu tarafından yönetiliyor. Forum, bilgi alışverişi ve günümüz tüketici ürünleri ve perakende sektörünün ilerlemesi için asli nitelikte olan beş stratejik öncelik; “Yükselen Trendler, Sürdürülebilirlik, Güvenlik ve Sağlık, Operasyonel Mükemmellik, Bilgi Paylaşımı ve Çalışan Gelişimi” etrafında oluşturulan girişimler için benzersiz bir küresel platform oluşturuyor.

DEVLERLE BİR ARADA

2012 yılında İstanbul’un ev sahipliğinde Türkiye’de düzenlenen CGF global toplantısı, sektöre vizyon kazandırmak amacıyla sektör liderlerini bir araya getiren ilk buluşmasını 1956 yılında Roma’da gerçekleştirmişti. Organizasyonun yönetimi, üretici ve perakendeci olmak
üzere iki komiteden oluşuyor. 25’i tüketiciye dönük üretim yapan dünya devlerinin, 25’i de global perakende gruplarının CEO’larından oluşan 50 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetilen organizasyonda Walmart, Ahold, The Coca Cola, P&G, Unilever, Kroger, Marks&Spencer, PepsiCo, Johnson&Johnson gibi dünya devi şirketlerin CEO ve yönetim kurulu başkanları görev alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!