Microsoft ile Doğan, ortak ’Türkçe arama motoru’ kuracak

Güncelleme Tarihi:

Microsoft ile Doğan, ortak ’Türkçe arama motoru’ kuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 00:00

Microsoft Başkanı Bill Gates, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Hanzade Doğan’la görüştü. İnternet alanında işbirliği üzerinde durulan görüşmede, Türkiye’de bir internet arama motoru kurulması için ortaklık yapılması kararı alındı.

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın Microsoft Başkanı Bill Gates’le yaptığı görüşmede, Microsoft ile Doğan Grubu’nun internet alanında işbirliğine gitmesi kararı alındı. İki şirket, Türkiye’de bir internet arama motoru kurulması için ortaklık yapacak. Microsoft Başkanı Bill Gates, Çırağan Sarayı’nda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’la bir araya geldi.

ÇAĞI DEĞİŞTİREN ADAM:

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Emre Berkin, Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arıkan, Başkan Yardımcısı Ali Faramawy ve Önder Sönmez’in de bulunduğu toplantıda Doğan, Gates’i Türkiye’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Gates’in çağ değiştirdiğini söyleyen Doğan, "Çağı yeniden yaratan işadamıyla tanışmaktan mutluyum. Size iki konuda teşekkürümü iletmek istiyorum. Bir yıl içinde iki defa Türkiye’ye gelerek ülkemize verdiğiniz önemi gösterdiniz. Ayrıca sizi ve eşinizi, sağlık alanında vakıflar aracılığıyla yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı da tebrik ediyorum. Son Davos toplantısı sırasında dünyada veremle mücadeleye yaptığınız katkıyı 900 milyon dolara çıkarmanızı takdirle izliyoruz" dedi.

KONGREYE DAVET:

Doğan, "Bizim de toplumsal sorumluluk kampanyaları yapan bir vakfımız var. ’Baba beni okula gönder’ kampanyası çerçevesinde 25 kız öğrenci yurdu yaptırıyoruz" dedi. ABD’den örnek verip Türkiye’de gazete okuma oranlarıyla ilgili sorular soran Gates’i, Doğan, haziran ayında Moskova’da yapılacak Dünya Gazeteler Birliği (WAN) kongresine davet etti. Toplantıya katılmaktan büyük onur duyacağını söyleyen Gates, ancak tarihin plan yapmak için çok yakın olduğunu belirterek programını ayarlamaya çalışacağını belirtti.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ:

Doğan Grubu hakkında bilgi veren Hanzade Doğan, "Arama motoru ve internet üzerinden televizyon işbirliğine hazır olduklarını" söyledi ve şöyle devam etti: "Sizin öteki ülkelerde yaptıklarınızı da dikkatle izliyoruz. Türkiye’de yapacağınız faaliyetlerin, öteki gelişmekte olan ülkelerden bir farkı var. Türkiye’de Doğan Grubu gibi güçlü bir medya kuruluşu var" dedi.

DERHAL ÇALIŞALIM:

Bill Gates, bu durumun bilincinde olduklarını belirterek, "Biz teknoloji alanında hizmet veren bir şirketiz. Doğan Grubu’nun da güçlü bir içerik varlığı var. Arkadaşlarımız derhal bir ortak çalışma grubu oluştursunlar. Bu grup en geç üç ay içinde faaliyete geçsin" yanıtı verdi. İnternet üzerinden televizyon yayıncılığında da ortaklığa gidilebileceğini, ancak aciliyetin arama motoruyla ilgili ortaklıklarda olduğunu söyleyen Gates, "Bizim reklamverenlerle irtibatımız yok. Bu her iki taraf için de ’kazan kazan’ stratejisi olabilir. İçerik bizim işimiz değil. Medya lideri olan bir kuruluşla ortaklığa gitmekten memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Türkiye anlatılmayan bir hikayeye benziyor

AYDIN Doğan’ın Türkiye’yi nasıl bulduğunu sorması üzerine Bill Gates, "Çok etkilendim. Türkiye’yi ben Avrupa’nın enerjik parçası olarak görüyorum. Bence harika bir ülke. Türkiye’nin gelişmesi dışarıda bilinmiyor. Türkiye anlatılmayan hikáye gibi" dedi. 45 dakikalık görüşmenin sonunda Gates’i tekrar Türkiye’ye tatile çağıran Aydın Doğan, "Bu sefer tatilinizde medyanın yoğun ilgisinin olmamasını garanti ederim" diye de espri yaptı.

Apple rakibimiz değil

MICROSOFT
Kurucu Başkanı ve Başyazılım Mimarı Bill Gates, İstanbul’da düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısı sonrası soruları yanıtladı. Gates, "Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren Apple’ın attığı adımlar ve Microsoft’la rekabeti konusunda şunları söyledi: "Apple yenilikçi ve başarılı bir firma. Ancak işletim sistemi dışarıya açık değil. Sadece kendisi için üretim yapıyor. Bu yüzden bizim işletim sistemimiz olan Windows tüketici için daha hesaplı. Bu nedenle biz çok daha geniş bir alanda kullanılıyoruz. Apple ise Macintosh türü ürünlerle daha dar bir alanda kullanılıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!