MHP ile iş dünyası buzları eritti Bahçeli ‘yeni imaj’ mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

MHP ile iş dünyası buzları eritti Bahçeli ‘yeni imaj’ mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 00:00

Rahmi Koç’un ev sahipliğinde işadamlarıyla buluşan MHP lideri Devlet Bahçeli, haklarındaki olumsuz imajdan şikayetçi olduklarını belirterek, partisinin bugünkü gerçeğiyle tanıtılabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Türkiye’nin en temel sorununun istihdam olduğunu belirten Bahçeli, “Ama ne yazık ki gündem başka konularla meşgul ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün Rahmi Koç Müzesi’nde iş dünyasının önemli temsilcileriyle bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Hakkımızda toplumda geçmişten kalan olumsuz bir imaj var, bu halen belirli ölçüde devam ediyor” diyerek, partisinin bugünkü gerçeğiyle tanıtılabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un siyasilerle iş dünyasını bir araya getirdiği “Rahmi Koç Müzesi Toplantılarının” üçüncüsü önceki akşam MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yapıldı. Parti kurmaylarıyla birlikte işadamlarıyla buluşan Bahçeli, partisinin genel düşüncelerini anlatırken, “imaj” vurgusu yaptı.
Olumsuz algı var
Bahçeli, “Toplumda partimize ilişkin geçmişten kalan olumsuz imaj halen belirli ölçüde devam ediyor. Ama bugün MHP’nin ülke meselelerine bakışı, hazırlamış olduğu program ve projelerin bu algıyla ilgisi yok” diyerek sitemde bulundu. Bahçeli, “MHP’nin bugünkü gerçeğiyle tanıtılabilmesi için gayret sarf ediyoruz” dedi.
Yaşananlardan kaygılıyız
Öte yandan, son günlerde yargı kurumları arasında yaşanan gerilim de toplantıda gündeme geldi. Türkiye’nin temel meselesinin ekonomideki sıkıntılar olduğunu vurgulayan işadamları, “İşadamı, üretici, üreten insan, ancak toplumda huzur ve güvenin olması halinde kendi işini en iyi şekilde yapabilir. Ama bugün yaşananlar bizleri de kaygılandırıyor” diyerek, yaşanan gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirdiler.
Sorunlar görmezden geliniyor
Ekonominin gündemden düşmesinden yakınan işadamları, “Bugün gündemin birinci sırasında olması gereken ekonomi konuşulamaz hale geldi ve ekonomiye ilişkin problemler tartışılamaz oldu. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz” diye konuştu. Bahçeli de Türkiye’nin en büyük sorunun istihdam olduğunu belirterek işadamlarına şu mesajları verdi: “İstihdam çok daha fazla ön plana çıkması gerekirken, gündem başka konularla sürekli meşgul ediliyor. İşsizlik sanki önemli değilmiş gibi hareket ediliyor. Tüm dünyada ekonimik krizin yaşandığı bir dönemde Türkiye’de temel sorunlar görmezden geliniyor. Bugün bence hükümet yeni işyeri oluşturmak için teşvik vereceğine, mevcut sıkıntıya giren işyerlerini destekleyip ekonomiye kazandırmalı. Bu şekilde istihdam sorunu daha rahat çözülür.”

Haberin Devamı

MHP: İş dünyası ile daha fazla görüşeceğiz

Haberin Devamı

MHP’nin yönetim ekibi, “İlk defa bu kapsamda bir toplantı yaptık. Öncelikle MHP’nin bugünkü yapısını ve neyi nasıl düşündüğünü ifade ettik. Bizim açımızdan çok, çok iyi oldu. MHP ile iş dünyası arasında bundan sonra daha iyi, daha sık bir görüşme trafiğinin olması gerekiyor. Bundan sonra kişisel bazda, gruplar halinde tekrar bir araya gelmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İşadamları ‘uzlaşmacı tavır’ çağrısı yaptı

İŞADAMLARI, MHP ile buzların eridiğini söyledi. “İş dünyasının hiçbir parti liderine önyargılı bir bakışı olmaz, olmadı da zaten. Bunun böyle olmadığını da Sayın Bahçeli tespit etti” diye konuşan işadamları, MHP liderine kendilerinden daha uzlaşmacı bir tavır beklediklerini de ifade ederek, “Özellikle ülkede yaşanan gerginlikler ve toplumsal birtakım çatışma odaklarının oluşması karşısında tüm partilerin sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Kimler katıldı

SAAT 20.00’de başlayan ve 22.20’ye kadar süren basına kapalı toplantıya MHP lideri Devlet Bahçeli dışında MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP Milletvekili Münir Kutluata ve Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar katıldı. Rahmi Koç’un evsahipliğindeki yemeğe iş dünyasında ise TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Tekfen Holding kurucularından Feyyaz Berker, Borusan Holding’un kurucusu Asım Kocabıyık ve Koza-İpek Grubu Başkanı Akın İpek katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!