Mevduata tam güvence geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mevduata tam güvence geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 09:46

Piyasalara kuvvetli bir sinyal vermek için bankalardaki tasarruf mevduatlarına 2 yıllık süre için sınırsız garanti getiriliyor.<1>Yeni

Haberin Devamı

Eski Rekabet Kurulu Başkanı ve Vatan Gazetesi yazarı Aydın Ayaydın, bugünkü yazısında önemli bir iddia ortaya attı. Ayaydın, temelde ihtiyaç olmamasına rağmen, piyasalara kuvvetli bir sinyal vermek için bankalardaki tasarruf mevduatlarına 2 yıllık süre için sınırsız garanti getirileceğini yazdı. Ayaydın'a göre sınırsız garantinin, yurtdışındaki paraların Türkiye’ye getirilmesini teşvik eden kanunla birlikte hayata geçmesi planlanıyor.

Aç gözlü Amerikan bankerlerinin hatasının bedelini, Türk halkı ve sağlam Türk bankalarının ödediğini söyleyen ayaydın, dünyadaki kredi darlığının sağlıklı Türk bankalarının dış kredilerini yenilemesini zorlaştırdığını, en azından maliyetlerini yükselttiğini belirtti. Ayaydın, yazısına şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar “Kaya gibi sağlamız” diye direnen hükümet de tehlikenin büyüdüğünü görmeye başladı. Onun için, temelde ihtiyaç olmamasına rağmen, piyasalara kuvvetli bir sinyal vermek için bankalardaki tasarruf mevduatlarına belli bir dönem için sınırsız garanti getirilmesi hazırlığı var.

Haberin Devamı

Sınırsız garanti, ya gerekli düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 2 yıl geçerli olacak ya da 31 Aralık 2009 tarihine kadar. Bu düzenlemenin yurtdışındaki paraların Türkiye’ye getirilmesini teşvik eden kanunla birlikte hayata geçirilmesi planlanıyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!