Metro Group'tan 300 milyon euroluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Metro Grouptan 300 milyon euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 11:40

Türkiye'deki Real, Praktiker ve Metro Cash And Carry gibi yatırımlarıyla tanınan Metro Group'un Üst Yöneticisi (CEO) Hans Joachim Körber, 'uygun araziler' bulmaları durumunda önümüzdeki üç yılda 300 milyon euroluk yeni yatırım planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Metro Group'un 2004 yılı bilanço rakamlarının açıklanması nedeniyle Düsseldorf'ta düzenlenen basın toplantısına, Alman basınının yanı sıra yatırımların bulunduğu Türkiye, Rusya ve Polonya'dan gazeteciler katılırken, Körber toplantı sonrası ayrıca Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de işletme karlarının yükseldiğini, belirgin şekilde büyümeye devam ettiklerine işaret eden Körber, bu anlamda gelecekten umutlu olduklarını belirtti.

Metro Group Türkiye'nin cirosunun 2004 yılında yüzde 16 büyümeyle 780 milyon euro olarak gerçekleştiğini anlatan Körber'in verdiği bilgiye göre, şirketler bazında Türkiye'de Metro Cash And Carry'nin 2003 yılında 452 milyon euro olan cirosu yüzde 17 artışla 2004 yılında 527 milyon euroya, Real'in 2003'te 167 milyon euro olan cirosu yüzde 10 artışla 183 milyon euroya, Praktiker'in 2003 yılında 56 milyon euro olan cirosu da yüzde 25 artışla 70 milyon euroya yükseldi.

Haberin Devamı

"ENFLASYONUN YÜZDE 10'UN ALTINA İNMESİ, BÜYÜK BİR DEVRİM"

Körber bir soru üzerine, Türkiye'de enflasyonun yüzde 10'un altına inmesini büyük bir devrim olarak nitelerken, “16 yıldır Türkiye ile ilgileniyorum. Gelinen nokta büyük başarı, ekonomi kendine geliyor. Hükümeti takdir ediyoruz” diye konuştu.

"TÜRK ÜRÜNLERİNİN İHRACINA DA DESTEK VERİYORUZ"

Türk ürünlerinin ihracına destek verdiklerini, alımlara devam edeceklerini anlatan Körber, bu konudaki beklentilerini özetlerken, hükümetin kendi ülkesinin ürünlerinin tanıtımı için destek vermesi gerektiğini anlattı.

Körber, Türkiye'nin kalabalık ve genç nüfusu ile “cazip bir pazar” olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!