Merty Energy hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Merty Energy hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 11:52

Merkezi Ankara'da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ'de Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını yurt sathında sürdürdüklerini bildirdi.

Atalay,  doğal gaz ve petrol arama, bulma ve çıkarma faaliyetlerin titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, “Sarıkız-2” kuyusunda lokasyon çalışmasının yapılarak, inşaatın tamamlandığını ve kulenin nakliyatının başladığını belirten Atalay, kulenin kurulmasıyla mühendis ve işçilerden oluşan 50 kişilik bir ekiple, maliyeti 3 milyon dolara mal olacak 1850 metre derinliğinde doğal gaz ve petrol sondaj çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

“Sarıkuz-2” kuyusunun bulunduğu sahanın geçmişte Türk Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) ruhsatlı sahası olduğunu ve onların vazgeçmesiyle buraya talip olarak, aldıklarını ifade eden Atalay, “TPAO ve bizim yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucuna göre, buradan petrol çıkacağını umuyoruz. Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını yurt sathında sürdürüyoruz “ dedi.

Önümüzde yıl Edirne ve Kırklareli arasında kalan bir bölgede 2 doğal gaz kuyusu açacaklarını anlatan Atalay, yine gelecek yıl içinde Adana ve Alaşehir'de yeni doğal gaz kuyuları açılacağını kaydetti.

Ülkeye yeni doğal gaz ve petrol kuyuları kazandırmaya çalıştıklarını hatırlatan Atalay, Merty Energy olarak bir firmaya Kuzey Irak bölgesinde sismik çalışma yaptıklarını kaydetti.

Öte yandan Merty Energy geçtiğimiz yıllarda Edirne bölgesinde açtığı 5 kuyuda doğal gaz bulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!