Merkez hedeflere ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Merkez hedeflere ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 14:46

Merkez Bankası, 20 Kasım 2001 tarihli niyet mektubunda belirlenen yıl sonu Merkez Bankası bilançosu temel büyüklüklerine ilişkin hedeflere ulaşıldığını bildirdi.

Merkez Bankası`ndan yapılan açıklamada, Banka`nın bilançosundaki temel büyüklüklere ilişkin yıl sonu hedefler ve gerçekleşmeler konusunda bilgi verildi.

Niyet mektubunda da belirtildiği gibi Net İç Varlıklar kaleminin, Kasım-Aralık döneminde Temmuz ayı sonu kurlarıyla hesaplandığı hatırlatılan açıklamada, Net İç Varlıklar kaleminin Aralık ayı son 5 iş günü ortalamasının 19 katrilyon 493 trilyon lira olarak gerçekleştiği ve gösterge niteliğinde belirlenen 22 katrilyon 400 trilyon liralık tavanın altında kaldığı bildirildi.

Açıklamada, niyet mektubunda, Net Uluslararası Rezervler kaleminin Kasım-Aralık döneminde en fazla 600 milyon ABD Doları ile sınırlı kalacak şekilde azalması performans kriteri olarak belirlendiği kaydedilerek, ancak, Eylül-Ekim döneminde kullanılmayan imkanın tamamının Kasım-Aralık dönemine aktarıldığı belirtildi.

Bu çerçevede, Eylül-Ekim döneminde 3 milyar 250 milyon dolarlık azalış limitinin yalnızca 304 milyon dolarlık kısmı kullanıldığından, 2 milyar 946 milyon dolarlık imkanın Kasım-Aralık dönemine aktarıldığıbelirtilen açıklamada, böylece Kasım-Aralık dönemi Net Uluslararası Rezervler azalış limitinin 3 milyar 546 milyon dolara çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, Kasım-Aralık döneminde Net Uluslararası Rezervlerdeki azalışın 1 milyar 730 milyon dolar olarak gerçekleşerek performans kriteri olan 3 milyar 546 milyon dolarlık belirlenen limitin altında kaldığı bildirildi.

Para Tabanı Aralık ayı son 5 iş günü ortalamasının, 7 katrilyon 642 trilyon lira olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamada, niyet mektubunda performans kriteri olarak belirlenen 7 katrilyon 750 trilyonluk tavanın altında kaldığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!