Merkez ekonomistlerle yakın temasta

Güncelleme Tarihi:

Merkez ekonomistlerle yakın temasta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 16:47

Merkez Bankası'nın, ekonomistlerle yaptığı basına kapalı toplantıdan, sürdürülen mevcut politikadan memnun olunduğu ve devam edeceği mesajı çıktı.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan ekonomistlerin görüşme sonrası genel değerlendirmesi, Merkez'in bu toplantıyı, piyasa iktisatçıları ve oyuncularıyla iletişimi artırma stratejinin bir parçası olarak yaptığı oldu.

 

Ekonomistler, Erdem Başçı başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrasında verilen mesajları şu başlıklarla özetledi:

 

- Son enflasyon raporunda açıklanandan daha fazla ve yeni bir şey sunulmadı.

 

- MB cari açıkla savaşta mali taraftan verilen destekten memnun.

 

- Piyasayla haberleşmenin artırılması için Merkez'in attığı bir adım.

 

Haberin Devamı

- Piyasa iktisatçıları ve oyuncularının daha fazla bileşene odaklanması gerekiyor. Piyasa iktisatçıları için vizyon açan bir görüşme.

 

Merkez'in açıklaması:

 

Merkez Bankası, sitesine koyduğu sunumla ilgili açıklamada zorunlu karşılık oranlarında Eylül ayından itibaren yapılan artışların, bankacılık sisteminden yaklaşık 40 milyar lira likidite çekilmesine neden olduğu belirtildi.

 

Banka ayrıca, bankacılık sistemi likidite açığındaki artış ve daha geniş koridor uygulamasının, gecelik faiz oranlarının oynaklığını artırdığını kaydetti.

 

Geçen ay tekrar güçlenen sermaye akımlarının gösterge kıymet faiz oranlarının gerilemesine neden olduğu ifade edilen sunumda, "Ancak daha sıkı likidite koşulları nedeniyle gösterge kıymet faiz oranı, halen Kasım ayı seviyelerinden daha yüksektedir" değerlendirmesine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!