Merkez Bankası kökenliler Doğuş’un üst yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası kökenliler Doğuş’un üst yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Doğuş Grubu üst yönetiminde iki önemli değişiklik yaptı. Hüsnü Akhan, Doğuş Holding A.Ş’nin yeni CEO’su oldu. Aclan Acar da Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürecek. Akhan ve Acar daha önce Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevi de yapmışlardı.

DOĞUŞ Grubu, üst yönetimini yeniden yapılandırdı. 1994 yılından bu yana Doğuş Grubu’nda görev yapan, Eylül 2001 tarihinden bu yana Doğuş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Gruba ait finansal kurumlarda Yönetim Kurulu Üyeliği süren Hüsnü Akhan, Doğuş Holding A.Ş’nin yeni CEO’su oldu. 18 Ocak 2006 tarihi itibariyle yeni görevine başlayan Hüsnü Akhan, Nisan 2002 tarihinden bu yana Doğuş Holding A.Ş. Finansman Grup Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

OTOMOTİV ACAR’IN: Diğer taraftan Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklığı Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ve yine bağlı ortaklığı Katalonya Oto Servis ve Ticaret A.Ş.’de yönetim kurulu üye değişiklikleri olduğu bildirildi. Doğuş Otomotiv’den Borsa’ya gönderilen yazıda, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.’de Ferit Faik Şahenk, Süleyman Sözen, Şadan Gürtaş ve Erman Yerdelen’in yönetim kurulu üyeliklerinden ayrılmaları nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, yerine seçildikleri üyelerin görev süreleriyle sınırlı olmak ve ilk genel kurul toplantısında onaya sunulmak üzere Hayrullah Murat Aka, Hasan Hüsnü Güzelöz, Özlem Denizmen Kocatepe ve Saffet Üçüncü’nün, yönetim kurulu başkanlığına Aclan Acar, yönetim kurulu başkan vekilliğine de Tanju Özenç’in seçildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’de Süleyman Sözen, Şadan Gürtaş, Erman Yerdelen, Mahmut Sadık Naci Kurtulan, Selim Koray ve Süleyman Kadir Tuğtekin’in yönetim kurulu üyeliklerinden ayrılmalarıyla boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, yerine seçildikleri üyelerin görev süreleriyle sınırlı olmak ve ilk genel kurul toplantısında onaya sunulmak üzere, Aclan Acar, İzzet Berk Çağdaş, Bahadır Gören, Tolga Şenyücel, Vedat Uygun ve Semih Yalman seçilmişlerdir. Yönetim kurulu başkanlığına Aclan Acar seçilmiştir. Katalonya Oto Servis ve Ticaret A.Ş.’de Şadan Gürtaş’ın yönetim kurulu üyeliğinden ayrılması nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliğine ayrılan üyenin görev süresiyle sınırlı ve ilk genel kurul toplantısında onaya sunulmak üzere Aclan Acar seçilmiştir."

İKİ MERKEZ BANKALI: Doğuş Holding’in yeniden yapılanmasında, Merkez Bankası’nın iki eski Başkan Yardımcısı görev üstlenmiş oldu. Hüsnü Akhan da, Aclan Acar da daha önce Merkez Bankası’nda Başkan Yardımcılığı görevi yapmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!