Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası faizi değiştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 14:04

Merkez Bankası merakla beklenen PPK toplantısını gerçekleşti. Toplantıda uzmanların beklediği gibi faiz değişmedi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın merakla beklenen Para Politikası Kurulu toplantısı sonuçlandı.

Merkez Bankası uzmanların beklediği gibi gösterge faizi yüzde 4,5'te tuttu. Merkez Bankası faiz koridorunu da yüzde 3,5 ve yüzde 6,5 arasında sabit tuttu.

Merkez Bankası geç likidite penceresi borç verme faiz oranını da yüzde 9.50'de bıraktı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Son dönemde açıklanan verilerde iç ve dış talep gelişmelerinin öngörüldüğü şekilde seyrettiği görülüyor. Yurtiçi nihai talep sağlıklı bir toparlanma sergilerken ihracat zayıf küresel talebin etkisiyle yavaşlatıyor. Mevcut politika çerçevesi ve emtia fiyatlarının seyri iktisadi faaliyetteki artışın cari işlemler açığına yansımasını sınırlıyor" denildi.

Küresel ekonomiye dair belirsizliklerin ve sermaye akımlarındaki oynaklığın sürmesi nedeniyle para politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağı belirtilen duyuruda "Bu doğrultuda Merkez Bankası tarafından sağlanan Türk lirası likiditesinin kompozisyonunda gereken ayarlamalar yapılacaktır. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!