Merkez Bankası dolar depo faizini düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası dolar depo faizini düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 09:00

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve son olarak bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki İslam Devleti hedeflerini vurmasının ardından dolar/TL güne 2.74'ün üzerinde başladı. Öte yandan Merkez Bankası dolar depo faizini yüzde 3.5'tan yüzde 3'e indirdi. Merkez'in müdahalesinin ardından dolar 2.73 seviyelerine indi.

Haberin Devamı

TL dolar karşısında yüzde 3'ün üzerinde değer kaybı ile seçimden bugüne en yüksek haftalık değer kaybını yaşıyor.

Haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine, hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle neredeyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi.

Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur 2.7418'e kadar yükseldikten sonra saat 0825'te 2.7390/2.7419 seviyesinde işlem gördü.

Başbakanlık, Suriye sınırları içindeki İslam Devleti hedeflerine yönelik sabaha karşı düzenlenen bir operasyonda üç F-16 uçağının, dört güdümlü füzeyle üç hedefi vurduğunu duyurdu.

İslam Devleti hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili yapılan Başbakanlık açıklamasında, "Saat 0312’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan üç F-16 havalanmış, 0340-0353 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait üç hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen iki karargah ve bir toplanma noktasına dört güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 0424’te üslerine intikal etmişlerdir" denildi.

Haberin Devamı

1 HAFTA VADEYLE BORÇLANABİLECEKLER

TCMB'den yapılan yazılı açıklamada "Bankalar belirlenen yeni oranla 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren TCMB'den bir hafta vadeyle borçlanabileceklerdir" denildi.

TCMB ayrıca gerekli görülmesi halinde dolar ve euro için söz konusu oranların bundan sonra ayrı bir basın duyurusuna gerek kalmaksızın iş günlerinde sabah saat 930'da her iki yönde değiştirilebileceğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!