Mercedes saltanatına karşı kiralama formülü

Güncelleme Tarihi:

Mercedes saltanatına karşı kiralama formülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devletteki Mercedes saltanatının kamuoyunda tepki görmesi üzerine, bakanların kullandıklarının dışındaki makam otomobillerinin satılması gündeme geldi. 1998 başından itibaren, kamu yöneticileri için makam otomobili kiralanması formülü uygulanacak.

Başbakanlık, devletteki makam otomobili saltanatına son vermek için eldeki otomobilleri satıp, kiralama yoluna gidecek. Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1 Ocak 1998 tarihinden itibaren sadece bakanlara makam otomobili satın alınacak.

Diğer makam otomobilleri, şoförlü veya şoförsüz olarak özel sektörden kiralanacak. Başbakanlık müsteşarlığı, bu konudaki hukuki prosedürü araştırmaya başladı.

Hürriyet'e bilgi veren üst düzey bir yetkili şunları söyledi: ‘‘Sadece bizim elimizde 400 tane, bir kısmı hurda diyebileceğimiz araç var. Başbakanlık küçük bir sanayi sitesine dönüşmüştür. Atölyeler, personel, bir sürü masraf. Başbakanlığı bu işten temizlemeliyiz. Bu otomobillerin bizde kalması maliyetlerinden daha pahalıya çıkıyor.

Eğer kiralarsak adam kendi otomobiline daha iyi bakar, biz de ekstra maliyetlerle karşılaşmayız.’’

ECEVİT'E YERLİ OTO

Aynı yetkili, hükümetin göreve başlamasından hemen sonra, bakan sayısındaki artış nedeniyle bir hafta süreyle dört bakanın makam otomobili kullanmadığını, zaman zaman eve ve işe taksiyle gittiklerini anlattı. Yetkililer, uygulamaya geçene kadar bütün makam otomobillerine bilgisayar çipi takılacağını, böylece ne kadar süreyle, ne süratle kullanıldığının tespit edileceğini, gereksiz kullanımın önleneceğini vurguladılar.

Mercedes kullanımını reddettiği için Kartal otomobile binen Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'e kısa sürede yerli bir otomobil alınacağı, bu amaçla kaynak tahsisi yapıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!