Mercedes’in ‘amiral gemisi’ Türkiye’den dünyaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Mercedes’in ‘amiral gemisi’ Türkiye’den dünyaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2005 01:54

Mercedes-Benz Türk, Trevego adlı şehirlerarası otobüsün yeni modelinin üretimine başladı. Yeni Trevego sadece Türkiye’de üretilecek. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Till Becker, ‘Mercedes Benz otobüslerinin amiral gemisi değiştirildi ve üretimi artık Almanya’da yapılmayacak’ dedi.

ALMAN Mercedes-Benz, otobüste ‘amiral gemisi’ olarak Trevego’nun yeni modelini belirledi. Yeni Trevego, sadece Türkiye’de üretilecek ve önümüzdeki yıldan itibaren tüm dünyaya Türkiye’den ihraç edilecek. Mercedes-Benz Türk’ün 11 yıl aradan sonra üretimine başladığı yeni şehirlerarası otobüs modeli olan Travego, mart sonundan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Till Becker, son 5-10 yıl içinde şirketi çok büyük hale getirdiklerini söyledi.

AMİRAL GEMİSİ DEĞİŞTİ:

Becker, şöyle konuştu: ‘Bu otobüsümüzle yeni bir segment yaratıyoruz. Aynı zamanda, bir dünya otobüsü yaratmayı başardık ve Mercedes yıldızıyla sadece Türkiye’de üretilecek. Mercedes-Benz otobüslerinin amiral gemisi değiştirildi ve bu üretimi artık Almanya’da yapılmayacak. Bu yeni ürün sadece Türkiye’de üretilecek.

OTOMOTİVDEN 9 MİLYAR:

Otomotiv sektörünün, Türkiye’ye 9 milyar Euro kazandırdığının altını çizen Becker, ‘Bugün hem bizim, hem de Türkiye için çok önemli. O403, bizim amiral gemimizdi. Bunun yerini yeni Travego alacak. Bu yeni Travego sadece Türkiye’de üretilecek ve dünya çapında Mercedes Benz’in bir numaralı şehirlerarası otobüsü olacak. Türkiye’de satılmaya başlanacak. Önce İstanbul piyasasını, sonra dünya piyasaları fethedilecek’ diye konuştu.
42 BİN OTOBÜS ÜRETTİK:

Becker, 1967’de Otomarsan olarak faaliyete geçilmesinden bu yana 42 bin 300 otobüs ürettiklerini ve bunun 17 bin 200’ünü 70 ülkeye ihrac ettiklerini belirterek, ‘Çin de bu ülkelerin içinde. Bu rakamlarla gurur duyuyoruz. Dünya piyasasında da rekabetçi bir hale geldik’ dedi. Becker, Avrupa’da satılan her 3 Mercedes otobüsten birinin Türkiye’de üretilenlerden oluştuğuna işaret etti.

37 YILDIR PAZAR LİDERİ:

Geçen yıl Connecto üretiminde 5 bin üniteye ulaştıklarını ve 3 bin 500’ünü Fransa’dan Almanya’ya ve Suudi Arabistan’a kadar ihraç etme başarısı gösterdiklerini vurgulayan Becker, ‘O403 otobüsümüz Türkiye’de bir efsane oldu. 11 yıl içinde 10 bin ünite üretildi. Bunun yarısı Türkiye için üretildi, yarısı ihraç edildi. Biz otobüste 37 yıldır piyasa lideriyiz. Genellikle bunu her yerde söylemeyiz. Başka firmalar, üreticiler gibi çıkıp kendimizi övmeyiz veya Başbakan’a bedavadan otobüs hediye etmeyiz. Böyle şeyler yapmayız. Genellikle mütevazı davranırız’ diye konuştu.

Artık Alman değil, kendimi Türk gibi hissediyorum

MERCEDES-Benz Türk Direktörler Kurul Başkanı Till Becker, ‘Artık bir Alman değilim. Kendimi bir Türk gibi hissediyorum, uzun yıllardır Türkiye’de çalışıyorum. Yaptığımız işten çok gururluyum.’

75 milyon Euro’luk ek yatırım yapıldı

MERCEDES-Benz Türk Otobüs Teknik Direktörü Çetin Atsür, son iki yılda bu proje çerçevesinde 75 milyon Euro’luk ilave yatırım yaptıklarını söyledi. Atsür, ‘Dört dörtlük geliştirme merkezini kapsayan fabrika haline getirildi. Bu boyutları ve fonksiyonlarıyla Hoşdere tesislerimiz artık bütün dünyada bir numaralı entegre otobüs tesisi haline geldi’ dedi.

O403’ler dünyayı 230 bin kez turladı

MERCEDES
Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Eşref Biryıldız, Türkiye’de satılan 5 bine yakın 0403 otobüslerinin bugüne kadar yaptığı kilometreyle, dünyanın etrafının 230 bin kez dolaşılabildiğini belirterek, ‘O403 bu turu atmaya devam edecek. Yeni otobüs ile birlikte üretimi devam edecek’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!