Meraklısı iPad’i internetten aldı, kuyrukta sabahlamadı

Güncelleme Tarihi:

Meraklısı iPad’i internetten aldı, kuyrukta sabahlamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 00:00

Apple’ın ‘i’ serisinin (iPod ve iPhone’dan sonra) sonuncusu olan iPad’i aylardır yapılan tanıtım kampanyalarının ardından dün ilk kez ABD’li tüketicileri ile buluştu.

2007 yılında piyasaya sürülen iPhone için oluşturulan binlerce kişilik kuyrukların iPad için oluşturulmamasını ise internet üzerinden verilen siparişlere bağlanıyor. Teknoloji meraklısı bazı tüketiciler, 200’den fazla noktada satışa sunulan iPad için teknoloji marketlerin önünde küçük çaplı kuyruklar oluştururken, tüketicilerin çoğunun kuyruğa girip sabaha kadar beklemek yerine internetten almayı tercih ettikleri belirtiliyor. Teknoloji marketleri önünde ısrarla bekleyenler ise yoğun talep nedeni ile internet üzerinden siparişlerin 12 Nisan’dan sonra yapılacağının açıklanması nedeniyle iPad’i bir an önce ellerine almak için kuyruğa girdiklerini ifade ettiler.

Mayısta Türkiye’de

ABD’de 499 ile 800 dolar arasında bir fiyatla satışa çıkan iPad’in, nisan sonunda Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 9 ülkede daha satışa çıkması bekleniyor. Türkiye’de ise iPad satışlarının mayıs ayında başlayacağı tahmin ediliyor. Daha piyasaya çıkmadan büyük talep gelen iPad, geçen hafta çeşitli yayınlardaki teknoloji yazarlarınca denenmiş ve izlenimleri de paylaşılmıştı. Bilgisayar ile çok fonksiyonlu telefon arasında bir köprü olarak tanımlanan iPad’i, Apple’ın kurucusu Steve Jobs ise, tablet bilgisayar olarak tanımlıyor.

iPad’in ilk yılında 4 ile 7 milyon adet satacağı tahmin ediliyor. New York Borsası’na kote Apple’ın iPad satışları ile ilgili olarak nasıl bir performans sergileyeceği de merak ediliyor.

Telefonla bilgisayar arasında köprü

iPad’in fiziksel ve teknik özellikleri şöyle: Bilgisayar ile telefon arasında bir ürün, 700 gram ağırlığında ve ekran genişliği 1.6 inch. Wi-fi ve 3G mobil telefon aracılığıyla internet erişimi sağlanabiliyor. Parlak ve canlı ekranı, güzel tasarım ve ekran grafikleri, uzun pil ömrü ve hızlı oluşu beğeniliyor. Ancak web kamerasının olmayışı, USB girişi, bellek kartı yuvası ve işlevsel bir ofis yazılımlarının olmaması nedeni ile eleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!