Menzir: Telekom'u boşaltalım mı?

Güncelleme Tarihi:

Menzir: Telekomu boşaltalım mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Türk Telekom skandalında adı geçen 33 bürokrattan 30'unu görevde bırakmasıyla ilgili sorular üzerine, ‘‘Müesseseyi mi boşaltalım’’ dedi.
Haberin Devamı

Türk Telekom Genel Müdürü Cengiz Bulut ile Posta İşletmesi Genel Müdürü Veli Bettemir'i görevden alan Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, diğer 30 bürokratın görevde kalmasını değerlendirirken, ‘‘Ne yapalım? Müesseseyi mi boşaltalım’’ yorumunu yaptı.

Menzir, ‘‘Haklarında dava açılan diğer bürokratları da görevden uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz’’ sorusunu yanıtlarken, ‘‘Devlette devamlılık vardır. İşler nasıl yürüyecek? Biz başlarındaki adamları değiştirdik. Bundan sonra iş yargınındır’’ değerlendirmesini yaptı.

Menzir'in Telekom Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atadığı Mustafa Horata, hakkında dava açılmayan ‘‘tek Genel Müdür Yardımcısı’’ sıfatını taşıyor. Menzir, böylece ‘‘dava açılmayan tek yönetici’’ olan Horata'yı, Telekom'a atamış oldu. Öte yandan 33 bürokrat hakkında dava açan Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat, iddianamesinde Anadolu yakası Başmüdürlük inşaatında kullanılmak üzere Şişe Cam'ın üç misli fiyatına Amerika'dan cam taktırıldığı ve 1996 yılı içinde kuruma alınan kablolara gerçek fiyatlarının iki misli fiyatla alındığı ve kurumun ‘‘trilyonlarca lira zarara zarara uğratıldığı ve menfaat temin edildiğini’’ savundu.

Kubat ayrıca, sanıkların mal varlıklarındaki artışın şüpheyle karşılandığını belirterek, ‘‘Bir kısım sanık eş ve çocukları üzerinde aşırı mal görünmüştür. Bir kısım sanığın beyannamelerine konu olan malların rayiç bedellerini belirtmedikleri veya kooperatifleri taşınır mal stetüsünde gösterdikleri, sanıkların bir kısmının beyanlarında belirttiği rayiç bedeller de şüpheyle karşılanmıştır. Örneğin 1996 model Toyota'nın bugünkü rayiç bedelinin Şahin oto fiyatına gösterilmesi...’’ dedi.

Öte yandan dün ortak bir basın toplantısı düzenleyen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi Başkanı M. Sıtkı Çiğdem ve Habersen Ankara Şubesi Başkanı Abdullah Kahraman, Telekom'un ihtiyaç fazlası ithal direk aldığını belirterek, bu direklerin alındığı Finntrepo isimli Finlandiya firmasıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundular. Kahraman, hakkında dava açılan Genel Müdür Yardımcısı Şevki Develioğlu'nun, son görevinden önce 1992 ile 1993 yılları arasında 1.5 yıl süreyle Finntrepo firmasında çalıştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!