Memura artı 2 puan revize teklif sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Memura artı 2 puan  revize teklif sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 07:00

MEMUR ve memur emeklilerinin iki yıl boyunca alacağı zammı belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerinde kamu, ilk verdiği teklifi 2 puan revize etti.

Haberin Devamı

Açıklanan yeni teklife göre, memura 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 artış verilecek. İlk teklif ise 2024 yılı ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5’ti.

KISA SÜREN TOPLANTI

Görüşmeler kapsamında Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen, KESK ve hizmet kollarında yetkili sendikaların yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde üçüncü toplantısını yaptı. Çok kısa süren toplantıda Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, tekliflerini enflasyon oranı, ekonomik büyüme ve kamu maliyesinin sürdürülebilirliği gibi faktörleri dikkate alarak şekillendirdiklerini belirtti. Işıkhan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yaklaşık 18 yıldır kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesine yönelik bir çalışma bulunmamaktaydı. Bu konuda yetkili konfederasyonla birlikte belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız. Bunun yanında Mobbing İzleme Kurulu’nda sendika temsilcilerinin yer alması, memurlara yıllık izinleri haricinde hac izni verilmesi hususu, TOKİ konutlarında evi olmayan memurlara öncelik verilmesi, engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması yönünde yine paydaşlarımızla yakın istişare içerisinde bulunacağımızı ifade etmek isterim.”

Memura artı 2 puan  revize teklif sunuldu

‘BİZİ ANLAMAMIŞLAR’

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise görüşme çıkışında teklife tepki göstererek şunları söyledi:

“Gelen teklife baktığımızda 15 artı 10, 6 artı 5. Bir önceki tekliften iki puan üstüne çıkılmış olması kamu görevlilerin beklentilerinin ve bizim teklifimizin anlaşılmadığını, bizim anlaşılmadığımızı gösteriyor. Bu açıdan öncelikle hayretlerimi ifade ediyorum. Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefini kapı gibi yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin 23’lü, 25’li rakamlarda geziyor olması, ikinci yıla herhangi bir cümle kurmadan, ikinci teklifin açıklanıyor olması hakikaten anlaşılabilir değil.”

BAKMADAN GEÇME!