Memur zammı ne zaman açıklanacak? Memur maaşı ne kadar olacak? Bakan Nebati’den yüzde 40 zam sinyali

Güncelleme Tarihi:

Memur zammı ne zaman açıklanacak Memur maaşı ne kadar olacak Bakan Nebati’den yüzde 40 zam sinyali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 15:27

Memur zammı ile ilgili araştırmalar haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasına az bir zaman kala hız kazandı. Memur maaşlarına enflasyon oranı ve farkına göre zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından memurların zamlı maaşlarını alacakları tarihi duyurdu ve bayramdan önce ödeme yapılacağının müjdesini verdi. Öte yandan zam oranı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklama yaptı. Peki, memur zammı ne zaman açıklanacak? Memur maaşı ne kadar olacak?

Haberin Devamı

Memur maaş zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Memur maaşlarına enflasyon oranı ve farkına göre zam yapılacak. Zam oranı 4 Temmuz’da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranı ve farkının ardından netlik kazanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağının sinyalini verdi. Öte yandan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya beklenilen zam ile ilgili '2022 yılının birinci altı aylık döneminde en düşük memur maaşımız 6 bin 429 lira idi yüzde 40'lık zammı koyduğumuzda 2 bin 571 lira bir fark getirme suretiyle en düşük memur maaşımız ise 9 bin liraya yükselmiş olacak.' açıklamasında bulundu.

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Memur zammı 4 Temmuz’da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranı ve farkı ile netlik kazanacak.

Haberin Devamı

27 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum.  Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde ödenecek." dedi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TÜİK'in açıklayacağı temmuz ayı enflasyon verisine göre emekli ve memura maaşlara zam yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağının sinyalini verdi.

Memur zammı ne zaman açıklanacak Memur maaşı ne kadar olacak Bakan Nebati’den yüzde 40 zam sinyali

Yüzde 40'lık zam tahmini gerçekleşirse en düşük Memur emeklisi ve işçi emeklisi maaşında bin liranın üstünde artış sağlanacak. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme şartları gereği ekstra yüzde 7'lik zamları da söz konusu oldu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya beklenilen zam ile ilgili, “2022 yılının birinci altı aylık döneminde en düşük memur maaşımız 6 bin 429 lira idi yüzde 40'lık zammı koyduğumuzda 2 bin 571 lira bir fark getirme suretiyle en düşük memur maaşımız ise 9 bin liraya yükselmiş olacak. En düşük memur emeklisi maaşımız ise 2022 yılının birinci altı aylık döneminde 4 bin 289 lira iken bin 715 lira bir artışla 6 bin 4 liraya yükselmiş olacak. ‘ dedi.

BAKMADAN GEÇME!