Memur ve emekliye bayram ikramiyesi KPDK toplantısında görüşülecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Memur ve emekliye bayram ikramiyesi KPDK toplantısında görüşülecek mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 14:20

Uzun zamandır konuşulan memur ve emekliye bayram ikramiyesi konusu, bu haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda KPDK toplantısında görüşüleceği öne sürülen memur ve emekliye bayram ikramiyesi konusu, bugün yeniden gündeme geldi. Peki, memur ve emekliye bayram ikramiyesi KPDK toplantısında görüşülecek mi? İşte, birçok vatandaşın ilgiyle araştırdığı konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

Emekliye ve memura bayram ikramiyesi sorgulamaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikaların bir araya geleceği Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında emekli ve memur için bayram ikramiyesi talep edileceği duyurulmuştu. Peki, emekli ve memura bayram ikramiyesi KPDK toplantısında görüşüldü mü? İşte, detaylı bilgiler

EMEKLİYE VE MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ KPDK'DA KONUŞULACAK MI?

29 Mart tarihinde gerçekleştirileceği öne sürülen Kamu Personeli Danışma Kurulu, emekli ve memurlar tarafından yakından takip ediliyor. KPDK kapsamında sendikalar ile bir araya gelecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Bakan Jülide Sarıeroğlu önderliğinde toplu sözleşmede karara bağlanamayan konuları masaya yatırması planlanıyor. Masanın en önemli konusunun ise geçtiğimiz Ağustos ayında da gündeme getirilen emekliye yılda iki kez verilmesi öngörülen bayram ikramiyesi olması bekleniyor. Eğer emekliye bayram ikramiyesi karara bağlanırsa bundan yalnız memur ve memur emeklileri değil SSK ve Bağ-Kur'luların da faydalanacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

EMEKLİYE 2 BİN LİRA İKRAMİYE MÜJDESİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamayan memur ve memur emeklisine bayram ikramiyesi konusunun bu ay KPDK toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. İlk KPDK toplantısı toplu sözleşme görüşmelerinin ardından Kasım ayında gerçekleştirilmişti. Bu ay ikinci olarak toplanacak olan KPDK'nın bayram ikramiyesi konusunda bir karara varması bekleniyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ DE FAYDALANACAK

Toplu sözleşme görüşmelerinde bayram ikramiyesi konusunu gündeme getirerek taleplerinden bahseden Memur-Sen cephesi, daha evvel emekliye promosyon ödemesine de ön ayak olmuştu. Bütün emeklilerin faydalandığı promosyon ödemeleri sonrasında yeni gündem bayram ikramiyesi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de hayata geçirilmesi beklenen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer defa olmak üzere yılda iki defa ödenecek.

BAKMADAN GEÇME!