Memur maaşlarında da otomasyona geçiliyor

Güncelleme Tarihi:

Memur maaşlarında da otomasyona geçiliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2005 01:25

Maliye Bakanlığı verileri, memurların yüzde 4.11’inin 550 YTL’nin altında, yüzde 42.86’sının ise 550 ile 750 YTL arasında maaş aldığını ortaya koydu.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman’ın verdiği bilgiye göre, memur maaşlarında otomasyona geçilmesiyle birlikte mutemetlik de tarihe karışacak.

Maaş otomasyon projesi ile 2 milyon memurun özlük haklarına ilişkin tüm bilgiler, Say2000i kapsamında merkezde bilgisayara yüklenecek. Muhasebat Genel Müdürlüğü, bütün memurlara ilişkin dosyalama işlemini bitirdiğinde ise maaş hesabında yeni bir uygulamaya geçilecek.

Bu çerçevede Türkiye çapında halen 52 bin mutemet tarafından yürütülmekte olan devlet memurların maaş hesabı, elektronik ortamda yapılmaya başlanacak. İlk aşamada maaşlar, il merkezlerinde bulunan saymanlıklar kanalıyla hesaplanacak. Daha sonra ise maaş hesabı, merkezde tek elden gerçekleştirilecek. Maaşta otomasyona geçilmesi sonrasında 52 bin mutemedin bir bölümü asli işlerine dönecek. Boşta kalanlar ise ihtiyaç duyulan diğer alanlarda değerlendirilecek.

Bu arada Muhasebat Genel Müdürlüğü, şu ana kadar 2 milyon devlet memurundan 1 milyon 236 bin 774’ünün özlük bilgilerini bilgisayara yükledi. Böylece, memurların yüzde 62’sinin özlük bilgileri, merkezde dosyalanmış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!