Mektebim Okulları 60 yeni kampüs açacak

Güncelleme Tarihi:

Mektebim Okulları 60 yeni kampüs açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 12:13

Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, önümüzdeki iki yıl içinde 1.8 milyar liralık yatırımla 60 yeni kampüs açacaklarını söyledi. Bu yatırımın da etkisiyle 9 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 51 kampüs, 160 okul (ilkokul, lise, anaokulu) ve 30 bin öğrenciye ulaşan Mektebim Okulları hedef büyüttü. Önümüzdeki iki yıl içerisinde 60 yeni kampüs açacaklarını ifade eden Mektebim'in kurucusu Ümit Kalko, "Kampüs sayısı 111'e çıkacak. Hedefimiz 81 ilde 150 kampüse ulaşmak. İki yıl sonra İstanbul'da bir de üniversite açacağız. Yurtdışında da okul açma planımız var" şeklinde konuştu.

KAMPÜS BAŞINA 30 MİLYON
Yatırım maliyetiyle ilgili de bilgi veren Kalko, "51 kampüs için 1.5 milyar lira yatırım yaptık. 60 kampü için 1.8 milyar lira yatıracağız. Kampüs başı maliyet 30 milyon lira" dedi. Yapacakları yatırımlar birlikte istihdama da katkı sağlayacaklarını ifade eden Ümit Kalko, "İstihdam seferberliği kapsamında bu yıl 2500 yeni personel alacağız. Hedefimiz üç yıl içinde 6 bin olan çalışan sayısını 15 bine çıkarmak" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR'
Atanamayan öğretmenlerin sorununa da dikkat çeken Ümit Kalko, şöyle dedi: "Atanamayan öğretmen sayısı 350 bin. Bu sayı teşviklerin de etkisiyle açılacak okullarla birlikte düşecek. 'Öğretmen alacağız' dediğimizde 10 binlerce Fizik ve Tarih öğretmeni başvuru yapıyor. Ancak İngilizce, Matematik, Rehberlik ve Sınıf Öğretmeni bulamıyoruz. Öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz. YÖK'ten ricamız ihtiyaç olan kontenjanları artırması."

ERKEN VE PEŞİN KAYIT AVANTAJLI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dövizde hızlı bir yükseliş olmuştu. Bu konunun özel okul fiyatlarını artırıp artırmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Ümit Kalko, "Dövizdeki artış maliyetleri ve enflasyonu artırdı. Özel okul fiyatlarına enflasyon artı yüzde 5 zam yapılabiliyor. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) belirliyor. Enflasyon yükseldiği için fiyatlarda artış olabilir. Ancak veliler erken ve peşin kayıt yaptırırsa avantajlı olur" dedi.

Mektebim Okulları 60 yeni kampüs açacak

Bilgilendirme toplantısına Mektebim Okulları'nın kurucusu Ümit Kalko'nun yanı sıra yöneticiler de katıldı.

Haberin Devamı

YATIRIMA HER YERDE TEŞVİK VAR

Türkiye'nin neresinde olursa olsun eğitimle ilgili yapılan yatırımların teşvik kapsamında olduğunu ifade eden Ümit Kalko şunları söyledi: "Eğitim yatırımlarına 5'inci bölge teşviği veriliyor. Yatırım kredisinin faizinin yüzde 5'ini devlet veriyor. 10 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanıyor. Vergi indirimi ve KDV istisnası var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!