Mehmet beklenmedik anda sanki suikast gibi gitti

Güncelleme Tarihi:

Mehmet beklenmedik anda sanki suikast gibi gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2004 02:05

41 yaşında kalp krizine yenik düşen Mehmet Sabancı, dün toprağa verildi. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın kardeşi olan Mehmet Sabancı'nın cenazesinde Türkan Sabancı, ‘En acı tarafı ise hiç beklenmedik olması, sanki bir suikasta kurban gitmiş gibi’ sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

LONDRA'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden F&B Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabancı, İstanbul'da toprağa verildi. Merhum Hacı Sabancı'nın oğlu, TÜSİAD (Türk Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Ömer Sabancı'nın kardeşi olan 41 yaşındaki Mehmet Sabancı, siyaset, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda seveni tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Sabancı için ilk tören, F&B Group'un Ortaköy'deki binasında gerçekleştirildi. Binanın önüne getirilen Sabancı'nın cenazesi yapılan duanın ardından, çalışanların gözyaşları arasında, karanfillerle Teşvikiye Camii'ne uğurlandı. Sabancı'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Sakıp Sabancı'nın da mezarının bulunduğu aile kabristanında toprağa verildi.

Teşvikiye Camii'ndeki törende, Mehmet Sabancı'nın eşi Zeynep Sabancı, oğulları Faruk ve Burak, annesi Özcan Sabancı, kardeşleri Ömer Sabancı ve Demet Çetindoğan ile aile üyelerinden Yalçın Sabancı, Ali Sabancı, Neslihan Sabancı, Şevket Sabancı, Erol Sabancı ve Cengiz Çetindoğan, bir platformda taziyeleri kabul ettiler.

GÜÇLÜ DE KATILDI

Mehmet Sabancı'nın annesi Özcan Sabancı'nın taziyeleri kabul sırasında gözyaşlarını tutamadığı görülerken, ayakta durmakta zorluk çeken Zeynep Sabancı'yı da kardeşi Nabi Armutçuoğlu teselli etmeye çalıştı. Güler Sabancı, Türkan Sabancı, Dilek Sabancı, Haluk Dinçer, Emine Kamışlı'nın gibi Sabancı Ailesi mensuplarının hazır bulunduğu törene, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ile İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.

Cenaze törenine katılan merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, Mehmet Sabancı'nın çok genç yaşta ani bir şekilde hayatını kaybettiğini belirterek, ‘En acı tarafı ise hiç beklenmedik olması, sanki bir suikasta kurban gitmiş gibi’ diye konuştu. Mehmet Sabancı'nın hasta olmadığını kaydeden Türkan Sabancı, sanki kendisine malum olmuş gibi eşini ısrarla Londra'ya yanına çağırdığını söyledi.

Dilek Sabancı, ‘Çok genç olmasından dolayı ani bir kayıp. Allah kimseye vermesin. Allah tüm Sabancı Ailesi'ne sabırlar versin. Allah'ın takdiri, yapabilecek bir şey yok’ diye konuştu. Güler Sabancı da ‘Beklenmedik, ani bir ölüm. Allah kimseye vermesin’ diyerek duygularını dile getirdi. Erol Sabancı, zamansız bir ölüm olduğunu, fakat yapacak bir şey bulunmadığını belirterek, ‘Hepimizin başı sağolsun’ diye konuştu.

F&B Group Genel Koordinatörü Gürbüz Aydemir de uzun süre beraber çalıştığı Mehmet Sabancı'nın otomobilleri çok sevdiğini ve birçok hayalleri bulunduğunu kaydederek, ‘Hepsi kısa zamanda olsun diye çok koşturuyordu. Kısmen başardık’ dedi.

Yıldırım ve Daum, Zeynep Sabancı'yı yalnız bırakmadı

MEHMET Sabancı'nın cenaze töreninde eşi Zeynep Sabancı'yı As Başkanlık görevini yürüttüğü Fenerbahçe yönetimi da yalnız bırakmadı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Teknik Direktör Christoph Daum, cenazede hazır bulundu. Mehmet Sabancı'nın cenaze törenine katılan bazı isimler şöyle:

Oğuz Satıcı, Tuğrul Kudatgobilik, Halim Mete, Hayri Kozakçıoğlu, Celal Metin, Bülent Eczacıbaşı, Ali Koç, Faruk Süren, Ali Müfit Gürtuna, Hüsamettin Kavi, Yılmaz Argüden, Osman Birsen, Faruk Eczacıbaşı, İmren Aykut, Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Ertuğrul Öztürk, Tanıl Küçük, Erkut Yücaoğlu, Cem Boyner, Bülent Özaydınlı, Turgut Yılmaz, Nuri Sesigüzel, Sedat Aloğlu, Ahmet Nazif Zorlu, Bedri Baykam, Ali Şen, Yıldırım Demirören ve Saffet Ulusoy.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!