‘Mecburi yanlış tanıtım’ sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

‘Mecburi yanlış tanıtım’ sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 11:40

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından, dünyanın en büyük online rezervasyon siteleri olan Expedia ve Booking.com yetkilileriyle görüşüldü. Geçtiğimiz yıldan itibaren devam eden olumlu görüşmelerin ardından, uluslararası online rezervasyon sitelerinin sistemine, özel belgeli otel ‘Special Class’ ve butik otel ‘Boutique Class’ kategorileri eklenerek soruın çözüldü.

Haberin Devamı

Böylece, özel ve butik belgeleri otellerde, ‘mecburi yanlış tanıtımın’ çaresi bulunmuş oldu.

Konuyu değerlendiren TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, şunları söyledi:

“Özel belgeli ve Butik Belgeli’ otellere, geçen yıl Bakanlık tarafından verilen para cezalarının Booking ve Expedia’nın uluslararası sınıflandırmasından kaynaklandığı ve aslında Butik ve Özel belgeli tesislerin oradaki yıldızlı tanıtımlarından dolayı ceza verilmemesi gerektiğini konuşmuştuk. Bu cezalarla ilgili, Bakanlığa açılan itiraz davaları devam ediyor. Ancak bu süre içinde de TUROB olarak yapılan resmi yazışmalarla, hem Expedia’da hem de Booking’de yaşanan bu sıkıntının önüne geçilmesi için alınması gereken önlemler görüşüldü.
Görüşmelerimiz sonucunda, kesilen cezalar ve otellerinde mağduriyetini anlayışla karşılayan Booking şirketi de, Expedia’dan sonra sadece Türkiye için yıldızlamalarına Özel ve Butik belgeleri ekledi. Umarım açılan davalar otellerin lehine gelişir, Özel ve Butik belgeli otellerin mağduriyeti ortadan kalkar."

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl, ‘yanlış tanıtım’ nedeniyle para cezası verildi
 
TUROB’un girişiminden önce, dünyanın en büyük rezervasyon siteleri olan Expedia ve Booking.com’da, ‘özel belgeli otel’ ve ‘butik otel’ kategorileri olmadığı için, Türkiye’de bu belgeye sahip olan oteller,  3- 4 veya 5 yıldız otel kategorisinden birini işaretlemek zorunda kalarak tanıtılıyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘yanlış tanıtım’ yapıldığı gerekçesiyle, geçtiğimiz yıl bu tesislere 6 bin 500’er TL para cezası vermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!