Mavişehir’e Azerileri çekti Bayraklı’yı hedefe koydu

Güncelleme Tarihi:

Mavişehir’e Azerileri çekti Bayraklı’yı hedefe koydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 00:00

Emlak Konut GYO’nun İzmir’deki en büyük projesi Park Yaşam Mavişehir’i hayata geçiren Türkerler, Durmaz ve İzka, İzmir Bayraklı’da 100 dönüm arazi üzerinde satış geliri açısından İzmir’in büyük projelerinden birini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Öte yandan, Park Yaşam Mavişehir’deki ofislerin tamamını Azeri bir yatırımcı grup istiyor.

Haberin Devamı

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) işbirliğiyle Türkerler, Durmaz ve İzka’nın inşa ettiği Park Yaşam Mavişehir’e Azerbaycan’dan talep var. Yabancılara konut satışına sınır getiren mütekabiliyet yasanın değişmesinin gündeme gelmesiyle harekete geçen Azerbaycanlı bir yatırımcı grup, Emlak Konut GYO’nun yakın zamanda satışa çıkaracağı 180 adet ofisin tamamına talip oldu. Emlak Konut GYO’nun İzmir’deki en büyük projesi Park Yaşam Mavişehir’i hayata geçiren ortaklık İzmir’in satış geliri açısından en büyük projesini gerçekleştirmek için de kolları sıvadı. Ortaklık, Bayraklı’da 100 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm projesi hedefliyor.
100 dönüm arazide yapacak
Emlak Konut GYO’nun Mavişehir’deki son arazisinde 350 milyon yatırımla hayata geçirilen Park Yaşam Mavişehir’in tapu tesliminde yeni hedeflerini açıklayan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bugüne kadar 15 bin konut inşa eden bu ortaklığın tecrübelerini İzmir Bayraklı’daki kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirerek değerlendirmek istediğini söyledi. Türker, şöyle konuştu: “100 dönümlük arazi için şu an görüşmelerimiz devam ediyor. Proje içinde alışveriş merkezi, ofis ve konut konsepti olacak. Yatırım rakamı henüz netleşmedi ancak İzmir’in satış geliri açısından en büyük projesi olacak. Buradaki emsale göre yaklaşık 350 bin metrekarelik inşaat yapılabilecek.”
Azerilerden talep büyük
Konut, alışveriş merkezi ve ofislerin yanı sıra bir de oteli kapsayan projedeki 180 ofis, Emlak GYO’nun uyguladığı model ile satışa çıkacak. Ofisleri en yüksek teklifi verenler alacak. İzka Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, şu anda mütekabiliyet yasası nedeniyle yabancılara konut satışı mümkün olmasa da, yasanın değişmesinin gündeme gelmesiyle Azerbaycanlı yatırımcıların harekete geçtiğini belirterek, “Azerbaycanlı bir yatırım grubu 180 ofisin tamamına talip oldu. Mütekabiliyet yasasının değişmesiyle birlikte yabancılar Türkiye’ye çok büyük ilgi gösterecek. İzmir, İstanbul’dan sonra en fazla talebi görecek illerin başında geliyor” dedi.
5 ayda 345 konut sattı
Nisan ayında satışa çıkan 521 konutluk Park Yaşam Mavişehir’de 345 adet dairenin satışı tamamlandı. Satışların yüzde 90’ı İzmirlilere yapılırken, Denizli, Afyon, Aydın gibi çevre illerin yanı sıra proje İstanbul’dan da talep gördü. Proje satışa çıktığından bu yana fiyatları artırmadıklarını  ifade eden Yeşil, “Emlak GYO’nun fiyatları artırmamız için baskısı var. Fiyatlarda artış yapmadık. Dayanabildiğimiz yere kadar yapmayı da düşünmüyoruz” dedi. Projede ikinci el piyasasının da oluştuğunu dile getiren Yeşil, dairelerin yüzde 40-50 oranında prim yaptığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İzmir’den sonra Zincirlikuyu’ya geldi

Haberin Devamı

İSTANBUL Zincirlikuyu’da Çiftçiler Holding’e ait 46 dönüm arazi üzerinde 3 ay önce yeni bir projenin inşaatına başladıklarını kaydeden Kazım Türker, şöyle konuştu: “Alışveriş merkezi üzerinde yükselecek 45 katlı iki kuleden oluşacak projenin 10 katı ofis, kalan 35 katı ise rezidans için ayrılıyor. Arazi dahil 700 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçecek proje yılbaşından önce satışa çıkacak.”

Sağlık kampüsleriyle ilgileniyoruz

TÜRKİYE’de ilk kez denenen kamu-özel ortaklığıyla birlikte inşa edilecek sağlık kampüsleri projeleriyle de ilgilendiklerini dile getiren Kazım Türker, “Ankara’da Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün ihalesini Astaldi ile birlikte kazandık. 2.4 milyar lira yatırım yaparak 1.1 milyon metrekarelik projeyi tamamlayacağız. Devletten her yıl 319 milyon lira kira alarak 25 yıl işleteceğiz. Bu modelin ilk ihalesi Kayseri için yapıldı. O ihaleyi YDA Grup kazandı. Türkiye genelinde bu tip bir çok projenin yapılacak. Biz de İzmir ve İstanbul İkitelli başta olmak üzere projelerin çoğuyla ilgileniyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!