Martta Rio zamanı

Güncelleme Tarihi:

Martta Rio zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 21:02

DÜNYA çapında 473 bin adetle Koreli Kia’nın yıllık satışlarının yüzde 16’sını oluşturan Rio, tamamen yenilenen dördüncü jenerasyonu ile mart ayında dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de Çelik Motor’un distribütörlüğünü üstlendiği Koreli Kia’nın Türkiye Grup Direktörü Ayşe Tuncel, pazarda düşüşün öngörüldüğü 2017 yılında da 2016’da gerçekleştirdikleri yüzde 2’lik pazar payı hedeflerini koruyacaklarını belirterek, “Bunun için de martta satışa bunacağımız yeni Rio’dan Türkiye’de 2 bin 500-3 bin adet satmayı hedefliyoruz” dedi. Dördüncü jenerasyon Rio’nun baştan aşağıya yenilenen tasarımı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle Kia’ya önemli bir ivme kazandırması bekleniyor. Yenilenen Rio’ya ilk bakışta ‘kaplan burnu’ ızgarası, daha keskin görüntü veren LED farlar, sportif hatlar öne çıkıyor. Eski jenarasyona göre büyüyen araç ülkemizde 3 farklı motor seçeneğiyle satılacak: 84 beygir güç üreten 1.25 lt, 100 beygir gücünde 1.4 lt benzinli ve 90 beygirlik 1.4 lt dizel. 1.4 litre benzinli Rio’nun 4 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilecek.

Haberin Devamı

MODEL ATAĞINA KALKTI

Kia bu yıl daralması beklenen pazara karşı Türkiye’de yeni Rio hariç 2 yeni silahını daha çekecek. Şirket ilk olarak Şubat’ta otomotiv dünyasının en büyük tasarım ödülleri IF ve Red Dot’a layık görülen Picanto’nun yeni yüzünü  tüketicilerle tanıştıracak. Haziran’da da en düşük yakıt tüketimine sahip hibrit araç unvanı alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Niro, showroom’lardaki yerini alacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!