Mart ayında en çok bu elemanlar arandı

Güncelleme Tarihi:

Mart ayında en çok bu elemanlar arandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:34

Yenibiris.com’un mavi yakalılara özel olarak geçtiğimiz aralık ayında hayata geçirdiği Yenibireleman.com’da şirketlerin mart ayında en fazla ihtiyaç duyduğu elemanlar Güvenlik Görevlisi ve Anketör oldu.

Haberin Devamı

Yenibireleman.com, son döneme ait verilerini açıkladı. Buna göre mart ayı içinde en çok Güvenlik Görevlisi ve Anketör pozisyonları için eleman arandı. Ardından Garson ve Temizlik Elemanı pozisyonları geldi.

EN ÇOK ARANAN ELEMANLAR - ORAN
Güvenlik Görevlisi % 8
Anketör % 7
Garson % 4
Temizlik Elemanı % 3
Sekreter % 3
Kurye % 3
Tezgahtar % 3
CNC Lazer Operatörü % 2
Teknik Servis Elemanı % 2

Güvenlik Görevlileri, bu dönemde en çok alışveriş merkezleri ve otellerde istihdam ediliyor. Bu alanda çalışmak isteyenlerin en az ortaokul (silahlı güvenlik görevlileri için lise) mezunu, TC vatandaşı ve herhangi bir suçtan ceza almamış olması gerekiyor. Öğrencilerin iş deneyimi kazanabilmesi için önerilen işlerden anketörlük ise tam veya yarı zamanlı yapılabiliyor. Araştırma şirketlerinden dil kurslarına, telekom şirketlerinden derneklere kadar geniş bir sektörel yelpazede yer alan kuruluşlar, telefonla veya yüzyüze anket yapabilecek gençlerde aradığı kriterler arasında en az lise mezunu olma, düzgün diksiyon ve güler yüzlülük başı çekiyor.

Haberin Devamı

Mavi yakalıları en çok arayan şehir yine Ankara
Yenibireleman.com’da şubat ayında olduğu gibi mart ayında da yine Ankara mavi yakalı ilanlarında başı çekiyor. Ankara’yı (yüzde 35) İstanbul (yüzde 32) takip ediyor.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “Geçtiğimiz yılın sonunda açtığımız Yenibireleman.com, artmaya devam eden eleman ilanlarıyla büyüyor. Yenibireleman.com’un, mavi yakalı çalışan segmentinde işverenlerin en güvendikleri ve verim aldıkları marka haline gelmesini hedefliyoruz.”

Günün iş fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!