Marketler ete zam yapmayacak

Güncelleme Tarihi:

Marketler ete zam yapmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 16:52

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Şeref Songör, Ramazan ayı öncesinden başlayan zam spekülasyonlarına hazırlıklı olduklarını, özellikle kendileri dışında oluşan kırmızı etteki fiyat hareketlerine karşı, federasyon çatısı altındaki 11 perakendeci derneğin üyeleri olarak “zam yapmama” kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

TPF Başkanı Şeref Songör, yaptığı yazılı açıklamada, sektörde Ramazan ile birlikte hareketliliğin zirveye çıktığına işaret ederek, bu ayda hizmet kalitesini artırmak, yaşanabilecek mağduriyetlerin ve sıkıntıların önüne geçebilmek için perakendecilerin hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Ramazan'da sektörde faaliyet gösteren tedarikçi ve perakendeci firmalarla yaptıkları görüşmelerde, olası fiyat artışlarını da masaya yatırdıklarını kaydeden Songör, açıklamasında şöyle devam etti.

“Perakendeciler olarak, Ramazan öncesi önemli bir hazırlık sürecindeyiz. Dayanıklı ürünlerde stok ve depolama çalışmalarımız tamamlandı. Meyve, sebze ve taze gıdalarda ise bereketli ve bolluk içinde bir dönem bekliyoruz. Bu nedenle Ramazan ayında temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında artış beklemiyoruz.”

Haberin Devamı

Son bir yıldır kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarına da dikkati çeken Songör, kırmızı etle ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın olumlu tedbirler aldığını, kırmızı etin arzında ve tedarikinde istikrar beklediklerini belirtti.

Halkın fırsatçılara karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Songör, açıklamasında şunları kaydetti:

“Buradan tüm ilgililere seslenmek istiyorum. Bu yıl ekonomide kriz sonrası iyiye gidiş var. Tüketici güven endeksi yükseliyor. Asıl bu tarafı fırsat bilelim, kalıcı gelişme ve başarılara talip olalım. Bu halkın gıdası üzerinden fırsatçılık yapmayın, buna müsaade etmeyeceğiz. Hükümetin özel sektöre canlı hayvan ithalatına izin veren kararnamesini, hayvansal ürün sektöründe yaşanan spekülasyonları önemli ölçüde azaltacak bir girişim olarak görüyoruz.”

TPF'nin, geçen ay Erzurum'da kurulan Doğu Anadolu PERDER ile birlikte 11 dernek, 251 üye şirkete ulaşan, Türkiye perakende sektörünün tek çatı örgütü olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!