Markanız virüs gibi yayılsın ama besin değeri yüksek olsun

Güncelleme Tarihi:

Markanız virüs gibi yayılsın ama besin değeri yüksek olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Viral pazarlama fenomeni olarak anılan Ze Frank, “Markanız virüs gibi yayılsın ama besin değeri yüksek olsun” tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

ZE Frank, 2001 yılında Madonna’nın bir şarkısında çılgınca dans ettiği görüntüsü çekip birkaç arkadaşına gönderdi. Bir haftada 40 milyon kişi onun videosunu izleyince hayatı değişen Ze Frank, dijital çağda iletişim, reklam ve pazarlamanın tamamen değiştiğini söyledi. Marka Konferansı’nda konuşan Frank, “Perdenin arkasındaki birinin her şeyi yapmasından ziyade bu daha gerçekçi nasıl yapılır? İnsanlar ünlülerden çok gerçeklikle ilgileniyor. Pazarlama ve reklamda da bu var. Reklamlarda ünlüden, uyduruk hikayelerden vazgeçin ve gerçek kişilere, gerçek kişilerin gerçek hikayelerine odaklanın” dedi.
İnternette patladım
Frank, viral pazarlamanın soda gibi, şekersiz ve gıdasız olduğunu belirterek, “Böyle olmasın bulaşıcı olsun bir virüs gibi yayılsın ama besin değeri de yüksek olsun. Markalar da öyle istiyor hem dikkat çeksin hem de yaşanan deneyim kalıcı olsun” diye konuştu. Frank, kendi öyküsünü şöyle aktardı: “2001 yılında Madonna’nın bir şarkısıda dans ederken kendimi çektim. 17 arkadaşıma gönderdim 1 hafta sonra 40 milyon kişi izlemiş beni. Patlamış. Tüm dünya izlemiş. Babam bile Arjantin’deki bir arkadaşından duymuş. Bana bir fatura geldi: 30 bin dolarlık. Bedava web siteme koymuştum ama bana fatura kesmişler. Arkadaşlarım kapat dediler. Neden kapatayım daha yeni yeni yayılıyor. Trafiğe kilitlendim. Bir daha olsun dedim. Kendimi taklit ediyorum, yayınlayacağım. Baktım sürekli ZEedimi çekiyorum. Tasarımcılar bilirler kedinizi çekmeye başladıysanız bitmişsinizdir. Bir anda popüler oldum. Oyunlar, dans eden kuklalar, uçan ejderhalar falan filan talep ettiler. Biri konuşan kurbağa istedi. Yaptım Brezilyadan 25 dakikalık video geldi.”
“Bazen başarısız oluyorsunuz. Bu kaçınılmaz” diyen Frank projelerin çok fazla entelektüel bir biçime sokulduğunu söyledi. Frank internette ortaya çıkan bir şöhreti şöyle anlattı: “Kızı karanlıktan korkan bir adam rica etti onun kızı için bir şarkı yaptım. Milyonlarca kez tıklanmış binlerce kez indirilmiş. Daha sonra, işte kızının canı sıkılan bir adam siteme bir mesaj bırakmış. Bir şarkı söylüyor. Sözleri bloglarda yazıdı. İnsanlar bayıldı. Bu adamı bulun, diye yalvarıyorum. Tek bildiğim ada Ray. Bir de işinde canı sıkılan bir kızı var. Bir haftada bulundu. Gittim buldum. Bir garsonmuş.”

Haberin Devamı

146 IQ’lu Hall gelemedi Erener konser verdi

Haberin Devamı

MARKA Konferansı’nın en flaş ismi, 146 IQ ile en zeki kadınlar arasında yer alan Jerry Hall, tarifeli uçağı kaçırdı ve İstanbul’a gelebilmesi için ayarlanan özel jet, Londra’daki hava muhalefeti nedeniyle kalkamadı. Jerry Hall gelemeyince yerine Sertab Erener sahneye çıkarak mini bir konser verdi. Mick Jagger ile yaptığı evlilik ile tanınan Jerry Hall, 16 yaşında evini Paris’te moda kariyeri yapabilmek için terk etmişti. Marka Konferansı’nın 10’uncu yılını kutlamak için yapılan devasa pastayı Hülya Avşar kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!