‘Marka’ olmanın şifrelerini verdiler

Güncelleme Tarihi:

‘Marka’ olmanın şifrelerini verdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 08:30

Marka 2018 konferansının ikinci gününe “yaratıcılık ve yeni nesil iş fikirleri” damga vurdu.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Türk bilim insanı Yeşim Darıcı’nın “Değişimin parçası olmadım, değişimin kendisi oldum” sözleri büyük alkış alırken, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, lüksün kalıplarını yıkan modacı Philipp Plein ve GQ UK’nin efsanevi yayın yönetmeni Dylan Jones, MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, İngiliz Moda Konseyi İcra Kurulu Başkanı Caroline Rush ve tekniğiyle moda literatürüne giren dünyaca ünlü modacı Roland Mouret, MARKA 2018 sahnesinde gündem yaratan konuşmalar yaptı.

DEĞİŞİMİN KENDİSİ

ABD, Florida’nın ilk kadın fizik profesörü, aynı üniversitede 30 seneyi aşan mesaisinde, “Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi Direktörü” olan Yeşim Darıcı, “Kadın olarak dünyanın her yerinde karşınıza engeller çıkıyor. Kadın hakları insan haklarıdır” derken bu engelleri nasıl aştığını anlattı. Darıcı, MARKA 2018 katılımcılarına başarısını anlatırken, “Azimle çalışmak, tutkulu cesur dürüst olmak bana başarıyı getirecekti emindim. Lider olmak için eylem yapmadım. Yaptığım eylemlerden dolayı lider oldum. Değişimin parçası olmadım, değişimin kendisi oldum” dedi.

Haberin Devamı

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Yolculuk 50. Yılında: Konutta Marka Olmanın Ötesinde, Bir ‘Yaşam Markası’ Olmak...” başlıklı sunuma kendilerini konutta lider marka olmayı sağlayan iş fikrini ve bunun şifrelerini anlattı. Konut sektöründe artan oyuncu sayısı nedeniyle farklılık yaratarak öne çıkmaya çalışan firmalar olduğunu söyleyen Boysanoğlu, tam da bu farklılıkları yaratmaya çalışırken yapılan hatalar yüzünden o firmaların ürettiği konutların hedef kitle bulamadığını kaydetti.

İNSAN VE İYİ BİR YAŞAM

“Yeni Şehircilik” seansında NMC Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu’nun sorularını yanıtlayan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Hedefimize insanı alarak, iyi bir yaşam vaat ediyoruz” ifadeleriyle özetlediği Yeni Şehircilik anlayışını anlattı. Akbalık, 100 yıldır kamuya kapalı olan bu binaları koruyarak 150 yıl daha sadece burada ikamet edenlerin değil bütün kamunun faydalanabileceği yapılar haline getirdiklerini belirtip, “Felsefemiz olarak iyi yaşamı kavramını kendimize baz aldık. Bunun alt kırılımlarını oluşturup yeme-içme, kültür-sanat, spor, sosyalleşme, ulaşım gibi kavramları birbirine entegre ederek burada yaşanabilir, sürdürülebilir bir proje haline getirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!