‘Marka dersi’ne geldi, Nursace’yle ‘kırmızı taban’ kavgasına girişti

Güncelleme Tarihi:

‘Marka dersi’ne geldi, Nursace’yle ‘kırmızı taban’ kavgasına girişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 00:00

Marka Konferansı’ı için gelen Christian Louboutin, kendisi gibi kırmızı tabanlı ayakkabı üreten Nursace’yi takibe aldı. “Nursace’nin kırmızı taban ürettiğini biliyor musunuz” sorusuna Louboutin, “Duymadım ama adını verin araştırayım. Patentimiz olduğu için gerekli işlemleri yaparız” yanıtı verdi. Nursace’nin Patronu Nurettin Sabri Çelik ise “Bize dava açamaz” dedi.

ÜNLÜ müşterileri arasında Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Madonna, Britney Spears, Monaco Prensesi Caroline gibi isimlerin bulunduğu kırmızı tabanlı ayakkabıların yaratıcısı Christian Louboutin, Marka Konferansı’nın onur konuşmacısı olarak İstanbul’a geldi. Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör ve konferansın moderatörü BJ Cunningham ile toplantı düzenleyen Christan Louboutin, “Herhangi bir Türk ayakkabı marksı biliyor musunuz” sorusuna ise “Hayır, bilmiyorum. Ama burada kaldığım süre içinde bir göz atacağım. İncelemek istiyorum. Türk Markaları olarak sadece mücevher ve eşya Markalarını biliyorum” yanıtını verdi.

Duymadım, araştırırım

Moda dünyasının ‘Fetişe yeni bir anlam katan kırmızı tabanlı yüksek topuklu ayakkabıların büyücüsü’ olarak tanıdığı Louboutin bir gazetecinin “Kırmızı tabanlı ayakkabı üreten Nursace adında bir Türk firması olduğunu biliyor musunuz?” sorusu karşısında ise şaşırarak, “Hayır duymadım ama adını verin araştırayım. Patentimiz olduğu için gerekli işlemleri yaparız” diye konuştu.
/images/100/0x0/55eb05d1f018fbb8f8a5f08f

Gelsin araştırsın

Nursace’nin patronu Nurettin Sabri Çelik, Louboutin’in ‘Kırmızı tabanın yaratıcısı’ olarak gösterilmesini eleştirdi. 15 yıldır kırmızı tabanlı ayakkabının üretildiğini vurgulayan Nurettin Sabri Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Ünlü İtalyan Markası Paciotti dahil olmak üzere abiye üreten bir sürü firma var. Kırmızı tabanı dünyaya Louboutin tanıttı. Uluslararası Patent Enstitüsü’ne bakınca sadece ‘Avrupa Birliği’ için patenti almış görünüyor ama aldığı patente göre de belirli bir yükseklik çerçevesi belirlenmiş. ‘Niye üretirsin’ diye hiçbir dava açamaz. Tamam tanıtımına saygımız var ama sahiplenmesi çok yanlış. Ben 7-8 yıldır kırmızı tabanlı ayakkabı üretiyorum.”

Hayrünnisa Gül’le tanındı

Nurettin Sabri Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün ayakkabılarını giymesiyle öne çıktıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Benim firmam burada, araştırmak istiyorsa gelsin. Belli başlı tanınmış artistlere vermiş onlar da giymiş ayrıca Türkiye’de tanıtmış. Bunlar çok güzel şeyler, saygı duyuyoruz. Ama biz mağazamızda binlerce çift ayakkabı satıyoruz. Bizim ayakkabılarımızı Ajda Pekkan’dan tutun birçok ünlü satın alıyor.”

Ayakkabılarımın kalitesiz üretilmesi beni çıldırtır

Christian Louboutin, soruları şöyle yanıtladı:

Ayakkabılarınızı giyen ünlü insanları görünce kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
- Şirketimi 17 yıl önce kurdum. Dolayısıyla kadınların ayağında görmeye artık alıştım. Meşhurların tercih etmesi elbette güzel birşey. Fotoğrafları daha çok yayınlanıyor. Sadece onlarda değil her yerde giyildiğini görmek beni çok memnun ediyor. Kimin ayağında olduğu pek önemli değil.

‘Harem’ gibi kadınlar

Ayakkabılarınızı arzu nesnesi kılan nedir?
- Ben kadınlara büyük saygı ve büyük sevgi duyuyorum. Onun için tasarımlar bu kadar çok tutuyor. Ne olursa olsun tasarım tabii ki en ön planda. Ben bir genç kızda ya da kadında gördüğümde ondan da büyük ilham alıyorum. Yakışmadığı zaman tasarımı da bozabiliyor ama birtakım şeyleri kadınlara yaptığınızda iyi görünmüyorsa kadınlar mutlu olmuyor. Ben harem gibi kadınlar arasında büyüdüm. 4 kız kardeş, bir de anne beş kadın ediyor. Ben en küçük çocuğum. Dört ablam vardı.

Fiyat düşünce kalite olmaz

H&M, Mango gibi Markalar için tasarım yapan modacılar var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz de yapar mısınız?
- Herkes birbirinden çok farklı. H&M’den bana bir talep geldi ama ben tercih etmiyorum. H&M gibi Markalar için tasarımlar elbette yapabilir ama ben kabul etmedim. Kalite benim için çok önemli. Detaylar çok önemli. İstediğim kalite tutturulmazsa gözümü rahatsız ediyor, beni çıldırtıyor. Fiyat inince oradan kalite beklenemez. Benim ayakkabılarımın kalitesiz yapıldığını görmek beni çıldırtır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!